SDZ hoopt op bekerstunt tegen Argon

Komend weekend staat voornamelijk in het teken van de derde ronde in de beker en ook SDZ is nog volop in de race. Zaterdag spelen de Amsterdammers tegen tweedeklasser Argon. SDZ neemt het bekerduel uiterst serieus en wil graag een ronde verder komen. SDZ trainer Danny Flemming heeft vertrouwen in een goede afloop en acht zijn elftal zeker niet kansloos in Mijdrecht.

Argon draait tot nu toe een redelijk goed seizoen en draait mee in de top van de zaterdag tweede klasse B. SDZ is het seizoen ook aardig begonnen en staat in de vierde klasse E maar drie punten achter koploper SVA Assendelft.

SDZ-trainer Danny Flemming ziet het bekerduel als een mooie test voor zijn elftal. “Wij benaderen het bekerduel zeer serieus en willen graag een ronde verder komen. Ik treed zaterdag dan ook met mijn sterkst mogelijke opstelling aan en zou graag een ronde verder willen komen in het bekertoernooi.”

De oefenmeester acht zijn elftal zeker niet kansloos in Mijdrecht. “Argon is een mooie vereniging met een prachtig complex waar alle focus nu op de zaterdag tak ligt. Natuurlijk is Argon de favoriet, zij staan niet voor niets hoog in de zaterdag tweede klasse. Ik weet vrij weinig over hun elftal maar ben er van overtuigd dat wij zeker niet kansloos zijn. SDZ heeft namelijk goede voetballers die ook op een hoog niveau hebben gespeeld. Daarnaast heeft het verleden uitgewezen dat wij in dit soort duels onze huid altijd duur verkopen en kunnen zorgen voor een stunt.”

Flemming hecht dus veel waarde aan het bekertoernooi maar geeft wel aan dat de competitie het belangrijkste is. “In de afgelopen twee wedstrijden hebben wij niet optimaal gepresteerd. Tegen het onder ons staande Fortius en TOG behaalden we maar een punt. Zo creëerden we tegen Fortius te weinig en konden we de mogelijkheden die er dan kwamen niet benutten. Tegen TOG voetbalden we beter maar verspeelden we ook punten. Ik hoop dat de bekerwedstrijd tegen Argon voor ons de ommekeer betekent en dat we de eerste seizoenshelft op een waardige manier kunnen afsluiten.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)