SDZ verliest na strafschoppen en weet net niet te stunten tegen Argon

Het is SDZ niet gelukt om de volgende ronde van de beker te bereiken. In de uitwedstrijd tegen Argon wist de vierdeklasser goed mee te voetballen en zelfs op een 2-0 voorsprong te komen. Uiteindelijk kwam Argon, uitkomend in de Tweede klasse, terug te komen tot 2-2. De thuisploeg bleek ook beter in het nemen van strafschoppen en daarmee was de hoop op een stunt van SDZ vervlogen.

Desalniettemin was SDZ trainer Danny Flemming trots op zijn spelers en prees zijn ploeg voor hun goede spel. Flemming: “SDZ had vandaag verdiend om te winnen. De eerste tien minuten moesten wij nog even inkomen, maar daarna durfde we het initiatief over te nemen.” De eerste helft verliep ook voorspoedig toen Steffan van den Berg SDZ op een 1-0 voorsprong zette. Een eigen doelpunt van Argon zorgde voor de 2-0 en het leek erop dat SDZ de wedstrijd onder controle had.

2013-11-23 19.45.47
Na 90 minuten stond er een 2-2 stand op het scorebord bij Argon-SDZ

Tot de rust bleef de 2-0 tussenstand op het bord en Flemming verwachtte al dat Argon in de tweede helft meer druk vooruit zou geven. “In de rust had ik dat al besproken met mijn spelers en die 1-2 valt dan te vroeg en compleet onnodig. Daarna geeft de scheidsrechter een onbegrijpelijke rode kaart, waardoor wij met tien man verder moesten. Iedereen die ik gesproken heb, van zowel Argon als SDZ, begreep niet waarom wij een rode kaart kregen. Volgens de scheidsrechter was het natrappen, maar ik stond er vijftien meter vanaf en er gebeurde niks. Die rode kaart had wel invloed op het restant van de wedstrijd.”

2013-11-23 19.46.01

Vanaf de 60ste minuut moest SDZ dus met een speler minder voetballen en uiteindelijk wist Argon alsnog langszij te komen. Flemming: “Het spelen met tien man breekt je op. In de strafschoppenreeks wist onze keeper er nog twee te stoppen, maar wij misten er zelf drie. Daar baal je dan wel van.” Toch kijkt Flemming positief terug op de wedstrijd tegen Argon. “We kregen zelfs applaus toen we het veld verlieten dus het is duidelijk dat we goed gespeeld hebben. Daarnaast heb ik een zestienjarige B-junior kunnen laten debuteren; een echte jongen uit de jeugd van SDZ. Als ik er dan op terug blik, kan ik heel tevreden zijn.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ