Home / Algemeen / Seedorf genoemd als opvolger Overmars bij Ajax

Seedorf genoemd als opvolger Overmars bij Ajax

Valentijn Driessen noemt Clarence Seedorf als interessante kandidaat voor de rol van technisch directeur bij Ajax. Die positie is vacant na het vertrek van Marc Overmars vorige week.

Overmars vertrok vorig week plots bij Ajax na vermeend grensoverschrijdend gedrag. Driessen, werkzaam op de sportredactie van De Telegraaf en regelmatig zichtbaar op televisie, vindt Seedorf iemand die zou passen in de Cruijff-filosofie. Volgens de journalist is Seedorf iemand met het Ajax-DNA, een oud-voetballer die vanuit de jeugd het eerste van Ajax haalde, en in binnen-en buitenland op veel respect kan rekenen, waarmee hij voor Ajax vele deuren zou kunnen openen in de voetbalwereld.

Het feit dat Seedorf als trainer niet slaagde (hij was trainer van AC Milan, Shenzhen FC, Deportivo La Coruña en Kameroen), hoeft volgens Driessen geen obstakel te vormen, omdat de oud-speler van onder meer Ajax, Real Madrid en AC Milan zijn zaken op zakelijk gebied goed op orde heeft en over de grens een uitstekend uithangbord zou zijn voor Ajax. Ajax lijkt nog niet zover te zijn als De Telegraaf. Algemeen directeur Edwin van der Sar zei voor de wedstrijd van zondag tegen FC Twente dat zijn club nog niet concreet bezig is geweest met een opvolger van Marc Overmars.

Edwin van der Sar sprak zich zondag voor het eerst voor de camera’s uit over de kwestie Overmars, een optreden waar de voormalig keeper volgens menigeen niet enorm sterk overkwam. In diverse voetbalprogramma’s werd onder meer de vraag opgeworpen hoe het kon dat Overmars’s contract werd verlengd, terwijl er op dat moment al signalen van grensoverschrijdend gedrag jegens de voormalig technisch directeur waren binnengekomen.

Het Ajax van trainer Erik ten Hag lijkt zich tot dusver goed te kunnen afschermen van de onrust binnen de club. Midweeks werd er overtuigend met 5-0 gewonnen van Vitesse, terwijl FC Twente zondagmiddag met dezelfde, overtuigende cijfers werd verslagen. Ajax heeft daarmee nog altijd maar vijf tegendoelpunten in 22 Eredivisie wedstrijden. Zaterdagavond wordt er nog in Tilburg tegen Willem II gespeeld, waarna Ajax afreist naar Lissabon voor de belangrijke achtste finalewedstrijd van de Champions League. Het treft woensdag 23 februari Benfica in het Europese kampioenenbal. Voor Champions League wedtips kan daarbij de voorbeschouwing Champions League van SportyTrader worden bekeken, met daarin voorspellingen voor alle Champions League wedstrijden, waaronder de belangrijke wedstrijd Benfica-Ajax. Deze week worden de eerste vier achtste finales in de Champions League al afgewerkt.

Bestel de Kampioensspecial 2021/2022 voor slechts €6,99

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend