Home / Algemeen / Seizoen 2017/18 begint later en krijgt flexibele winterstop

Seizoen 2017/18 begint later en krijgt flexibele winterstop

In samenspraak met de amateurclubs heeft de KNVB besloten de competities volgend seizoen (2017/2018) later te laten beginnen en langer door te gaan. De regionale competities beginnen pas in het weekend van 23/24 september en eindigen op 26/27 mei. De nacompetitie gaat dan door tot 16/17 juni. Bovendien krijgt de winterstop ook een andere invulling.

De voetbalbond organiseerde door het hele land meer dan dertig bijeenkomsten, met ruim 1200 clubvertegenwoordigers over de speeldagenkalender voor het nieuwe seizoen. Naast de al eerder aangekondigde veranderingen wordt ook de winterstop gewijzigd. Naast de vaste pauze van een maand (23/24 december tot 27/28 januari) is het programma dat daarna volgt tot 4/5 maart aangegeven met een ster in de kalender. Door de KNVB zijn zes weken ingelast over vier wedstrijden te spelen. In deze periode kunnen verenigingen in onderling overleg bepalen of ze een wedstrijd willen verplaatsen naar een andere datum dan op het schema staat aangegeven. Wanneer de clubs hier niet uitkomen blijft het schema leidend. “Deze nieuwe opzet wordt aankomend seizoen getest en op basis van de resultaten wordt gekeken of dit in de toekomst kan worden uitgebreid binnen de reguliere competitie”, luidt de bekendmaking vanuit de KNVB.

Voor de ploegen in de Tweede-, Derde Divisie en Hoofdklasse gelden deze wijzigingen niet. Die competities starten op 26/27 augustus en eindigen, net als de rest, op 26/27 mei. De voorrondes voor de landelijke KNVB Beker, met daarin AFC, De Dijk, Swift en Purmersteijn, worden gespeeld op 19/20 (eerste voorronde) en 23 augustus (tweede voorronde). De groepsfase van de districtsbeker wordt komend seizoen afgewerkt in de weekenden: 2/3, 9/10 en 16/17 september.

Bekijk hier de hele speeldagenkalender voor het seizoen 2017/18.