Seizoen 2017/2018 start pas eind september en kent flexibele winterstop

Het voetbalseizoen 2017/2018 start voor de meeste clubs in het weekend van 23 en 24 september. De laatste speelronde zal worden afgewerkt in het weekend van 26 en 27 mei. De nacompetitie loopt dan nog door tot 17 juni. De Tweede en Derde Divisie begint al in het weekend van 27 en 28 augustus. De hoofdklasse start in het eerste weekend van september.

In het eerste weekend van september wordt er een start gemaakt met het bekertoernooi. Alle wedstrijden uit de poulefase zullen dan gespeeld worden in het weekend. Komend seizoen zullen er dus geen midweekse wedstrijden meer worden vastgesteld. Amateurclubs die zich hebben weten te plaatsen voor de grote KNVB beker spelen hun eerste voorronde op 19 augustus. Een eventuele tweede voorronde is op woensdag 23 augustus.

Het eerste deel van het seizoen loopt door tot en met het weekend van 16 en 17 december. Pas in het laatste weekend van januari 2018 (27 en 28) zal de competitie hervat worden. De bekende winterstop kent komend seizoen een iets andere invulling. Iedereen is in ieder geval vrij tot 27 januari. De daarop volgende zes weken (27 januari – 4 maart) moeten de clubs minimaal vier wedstrijden afwerken. Clubs kunnen dus hun winterstop verlengen indien gewenst. Dit geldt ook voor wedstrijden in de A-categorie.

Dat de competitie later eindigt heeft ook invloed op de nacompetitie. Hoe deze nacompetitieregeling er volgende seizoen definitief uit gaat zien wordt de aankomende periode uitgewerkt en zal voor het einde van het huidige seizoen bekend worden.

Klik hier voor de complete speeldagenkaldender amateurvoetbal (vanaf eerste klasse)

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)