Seizoen Chabab zit er op na ruime nederlaag tegen OFC

In de hoofdklasse zit het seizoen voor Chabab er zo goed als op. Na d turbulente weken werd er vandaag (zondag) opnieuw verloren. De vierde nederlaag op rij kwam tegen OFC. In Oostzaan won de ploeg van Imdat Ilguy met maar liefst 6-2.

Na het opstappen van Alami Ahannach had interim coach Patrick Koppenaal drie belangrijke spelers niet tot zijn beschikking. Het grootste gemis was het ontbreken van doelman Richard Dirven, die kampt met een hamstring blessure. Koppenaal: ” Dat heeft ons vandaag heel wat doelpunten gekost.” Daarnaast ontbraken aanvoerder Ajnane en Karsari wegens een schorsing. Koppenaal: ” Wij hebben gewoon een te smalle bank. Dit kunnen we niet opvangen. Het ging helemaal niet onaardig hoor. Zeker in de eerste helft niet.”

OFCChabab 050

OFC kwam via Frank Zinhagel op voorspong, maar al snel zorgde Ante Bakmaz voorde gelijkmaker. Dat OFC door Marijn Sterk weer op voorsprong was gekomen liep de thuisploeg nog voor rust uit naar 4-1 door Yaghmouri en weer Zinhagel.

Koppenaal: ” Na rust maken we al snel 4-2 door Mohamed Cherif, maar door een terechte rode kaart van Madmar kwamen we door een strafschop met 5-2 achter en toen lieten we het lopen. We konden het iet meer opbrengen.”

OFCChabab 053

De penalty werd neut door Sterk en Yaghmouri bepaalde de eindstand op 6-2. Zowel voor OFC als Chabab lijkt het seizoen er op te zitten of er moet een wonder gebeuren. Koppenaal: “Voor ons allebei geldt dat we alle resterende wedstrijden koeten winnen en dan hopen dat we via de ranglijst nog een periode over kunnen nemen van de kampioen.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zondag hoofdklasse.

Foto’s Wim Poelstra

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC