Home / Algemeen / Seizoen nog niet ten einde voor OSV na 3-1 nederlaag bij VVH Velserbroek

Seizoen nog niet ten einde voor OSV na 3-1 nederlaag bij VVH Velserbroek

Het zondag eerste elftal van OSV is er niet in geslaagd om bij VVH Velserbroek een plek in de derde klasse te heroveren.  Nadat op eigen veld met 1-2 werd verloren van VVH Velserbroek moest er op bezoek in Haarlem gewonnen worden om er in ieder geval een verlenging uit te slepen. Dat lukte helaas niet; VVH Velserbroek versloeg OSV met 3-1 en daardoor moeten de Amsterdammers in een poule van vier verder strijden om een plaats in de derde klasse.

Het was een heftige week bij OSV. Eerst scheidde de wegen met hoofdtrainer Marcel Hillebrand en een paar dagen later gaf het voltallige bestuur aan, dat het voornemens is bij de eerstvolgende jaarvergadering af te treden en zich niet herverkiesbaar te stellen. Met interim coaches Wim Huymans en Dennis Kroezen moet behoud voor de derde klasse worden bereikt.

VVH Velserbroek OSV 2

OSV nam vanaf het eerste fluitsignaal het heft in handen en zette de thuisclub gelijk onder druk. Na tien minuten kreeg Doganay Göc de eerste kans van de wedstrijd, maar hij zag zijn schot echter simpel gepakt worden. Een minuut later lag de 1-0 aan de andere kant in het netje. Een goed uitgevoerde counter van VVH werd afgerond met een geplaatst schot in de verre bovenhoek, waar Kevin Berrevoets geen antwoord op had. OSV wilde snel wat terug doen, maar een kopbal van Rik Smit leidde niet tot de gelijkmaker. In de tegenaanval was het wel gelijk raak. Na een voorzet vanaf de rechterkant kon de VVH-spits wegdraaien bij Sebastiaan van Loenen en gekruist de 2-0 binnenschieten.

VVH Velserbroek OSV 3
Het spelbeeld bleef onveranderd: OSV dat op de helft van VVH speelde en moest oppassen voor de counter. Halverwege de eerste helft was OSV dicht bij een aansluitingstreffer. Adam Laoikili zag zijn vrije trap echter op de bovenkant van de lat belanden. Even later was VVH ook gevaarlijk met een vrije trap. Na iets meer dan een half uur op de klok kopte Danny Egstorf dichtbij op het doel, maar was de doelman van de thuisploeg met een katachtige reflex de held van VVH. Een minuut later viel dan toch de 2-1. Mitchel Bijvoet werd binnen de zestien ten val gebracht en een strafschop was het gevolg. Deze werd door Mitchel zelf binnengeschoten. Na deze treffer bleef OSV druk houden op het VVH doel, maar verder dan een schot voorlangs van Rik Smit kwam het niet, waardoor er met een achterstand de rust in werd gegaan.

Na rust was het zaak om snel de gelijkmaker te maken om nog voldoende tijd te hebben voor een winnende goal. Dit plan viel echter binnen vijf minuten al in duigen. Een schot vanaf de rand zestien kon niet klemvast gepakt worden door Kevin Berrevoets en de rebound werd binnengeschoten: 3-1. OSV probeerde het daarna nog wel, maar het geloof ebde langzaam weg uit de ploeg. Net als in de eerste helft was OSV alleen gevaarlijk met wat schoten waar de VVH-doelman niet al te veel moeite mee had.

VVH Velserbroek OSV 1

Door de nederlaag is het seizoen van OSV dus nog niet ten einde. Acht teams strijden nog voor drie plekken in twee poules van vier. Beide nummers één plaatsen zich direct voor de derde klasse en in een beslissingswedstrijd tussen de nummers twee uit beide poules wordt gespeeld om het laatste ticket. OSV zit in een poule met HSV Sport 1889, KGB en Zeevogels. Voor OSV staat komende donderdag (11 juni, red.) de eerste wedstrijd tegen HSV Sport 1889 op het programma.

Verslag: Daniel Velthuis

Foto’s: Voetbal in Haarlem/www.voetbalinhaarlem.nl

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OSV