Home / Algemeen / Seizoen Swift door gelijkspel bij Zwaluwen voorbij

Seizoen Swift door gelijkspel bij Zwaluwen voorbij

Swift eindigt dit seizoen op de vijfde plaats in de zaterdag Hoofdklasse. Door een 2-2 gelijkspel op bezoek bij laagvlieger Zwaluwen valt er, met nog één wedstrijd te gaan, niets meer te halen voor de ploeg van vertrekkend trainer Mark Evers.

“Het heilige vuur was weg”, zei Evers na afloop. In deze fase mag ik blij zijn elf fitte spelers te hebben. Al een paar weken is het moeilijk, in verband met vakanties of blessures. We hebben nou eenmaal een krappe selectie en het pijpje was leeg. Er had meer ingezet vandaag, maar de energie ontbrak daarvoor.”

De Amsterdammers kwamen halverwege de eerste helft aan de leiding in Vlaardingen. Ron Rosenhart stelde Jaap Smeeing in staat om de openingstreffer te maken. Vlak voor rust zorgde Raoul Gillet voor de gelijkmaker, waarna Ricardo Merrelaar de thuisploeg na ruim een uur spelen zelfs aan de leiding bracht. Een volley van Rosenhart, uit een goede voorzet van Max van Wakeren, stelde het punt veilig voor Swift.

Na het nam Evers meteen van de gelegenheid gebruik om het seizoen te evalueren. De vijfde plaats is, ondanks dat er nog thuis gespeeld wordt tegen Argon, al de zekere eindklassering. “Binnen onze mogelijkheden hebben wij een fantastisch seizoen gedraaid. Met onze speelstijl hebben wij het publiek vermaakt, we hebben de halve finale van de districtsbeker gewonnen, in de top-5 van de Hoofdklasse geëindigd en boven Ajax. Allemaal doelstellingen die we aan het begin van het seizoen gemaakt hadden.”

Toch zat er bij de oefenmeester ook een gevoel dat de Amsterdammers zich licht tekort hebben gedaan. “Met een iets bredere selectie had er misschien wel meer ingezeten. Aan het begin van het seizoen was het nog even wennen met een nieuwe speelwijze, daardoor hebben wij punten laten liggen en moesten we telkens in de achtervolging. Ondanks dat hebben wij het heel goed gedaan. Ik hoop dat het Bart Logchies (zijn opvolger, red.) lukt om de resterende tien procent die de club nodig heeft om weer een stap te maken, toe te voegen. Dat gun ik de club ook. Ik kijk terug op een mooie tijd.” Evers, die nog kandidaat was om trainer te worden van competitiegenoot Noordwijk, staat volgend seizoen aan het roer bij zaterdag eersteklasser ARC.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag Hoofdklasse.

Foto’s Paul Stoeltie

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)