Seizoen TOB voorbij na nederlaag bij Westzaan

De ambities voor TOB om te promoveren naar de derde klasse kunnen voor een jaar de koelkast in. Ondanks een bijzonder goede start van het seizoen in de zaterdag vierde klasse B en een sterke serie in 2019 zijn de kansen op promotie na een 5-1 nederlaag tegen concurrent Westzaan geslonken tot een minimum.

Vanwege een hoop blessures en andere prioriteiten moest trainer Remco van Twiller behoorlijk puzzelen. Desondanks begonnen de Amsterdammers uitstekend. Dit leverde direct twee goede kansen op voor Esterno Vreugd, die beide keren doelman Ghislain de la Porte op zijn weg vond. Het leek een kwestie van tijd voordat TOB op voorsprong kon komen, maar als een donderslag bij heldere hemel nam Westzaan de leiding in handen. Uit een voorzet van Kevin de Vries kopte Yoshi Koster van dichtbij de 1-0 binnen.

Die openingstreffer was een behoorlijke streep door de rekening van de bezoekers. TOB moest het initiatief steeds meer aan de thuisploeg laten. Via Vreugd (gekeerd door De la Porte) en Jose Bebeto Ngeze (hoekschop tegen de paal) waren de Amsterdammers nog wel gevaarlijk, maar eigenlijk werd Westzaan met de minuut dreigender. Op slag van rust leek de wedstrijd beslist te worden. Eerst voorkwam doelman Michael Boeschoten met een fraaie reactie de 2-0 van De Vries en diezelfde speler krulde een vrije trap over het doel.

In de tweede helft kon TOB niet voorkomen dat Westzaan de score al snel verdubbelde. Koster schoot in twee instanties de 2-0 binnen. Met de moed der wanhoop probeerden de bezoekers een aansluitingstreffer te maken, maar zowel Miguel Ghering als Ngeze schoof de bal oog-in-oog met De la Porte naast het Westzaanse doel. Aan de andere kant was het weer raak toen TOB in de opbouw knullig balverlies leed en Sander Blom zo alleen voor Boeschoten de 3-0 kon aantekenen.

Twaalf minuten voor tijd deden de Amsterdammers zowaar iets terug. Op aangeven van Dennis Koolmoes maakte Mucahit Bayar de 3-1. Tot een slotoffensief kwam het niet meer doordat de fut en het geloof uit de bezoekers was verdwenen. De 4-1 en 5-1 van Blom in de laatste vijf minuten zorgden voor een geflatteerd eindstand, maar maakte TOB wel duidelijk dat het seizoen over vier competitiewedstrijden ten einde is. Dat is een hele bittere pil voor iedereen die bij TOB zo ambitieus aan het seizoen begon.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse B.