SELECTIE: Diemen is (bijna) klaar voor de start en blijft ambitieus

Bij Diemen kijken ze uit naar de start in zaterdag 4c. De eerste training van het nieuwe seizoen en drie geplande oefenduels naderen met rasse schreden. De club beschikt over een selectie met veertig spelers voor het komende seizoen. Tegen een tien-tal selectie spelers werd gedag gezegd, door verhuizing of transfers naar andere verenigingen. ,,Een spelersgroep die vooralsnog wordt aangevuld met spelers uit de eigen jeugdopleiding, geblesseerde spelers die weer hun opwachting gaan maken en oud gedienden”, aldus trainer-coach Bas van Bergen.

Diemen heeft dus voor het seizoen 2023-2024 afscheid genomen van een bijna compleet elftal. Ook heeft Diemen doorgeselecteerd voor het nieuwe seizoen. Van Bergen: “We zijn blij met de negen nieuwe spelers. Een aantal zijn zeer bekende spelers van Diemen, zoals de terugkeer van Manolito Joren en Koen Buskermolen. Vanuit de O23-jeugd stromen Davy Pielstroom en Jay te Paske door, die vorig seizoen al veel minuten hadden gemaakt. Het is aan de technische staf de taak om iedereen eerst wedstrijdfit te krijgen.”

Er zullen bij Diemen een aantal spelers terugkeren van langdurige blessures: Mees Scheffer, Rick de Jong en Martijn Strijp. In een later stadium sluiten Bram Scheurs en Koen Schreuder in de voorbereiding aan. Van Bergen: doelstelling op korte termijn is om de spelers zo fit mogelijk te krijgen en onze speelwijze er in te slijpen. Vooral in vergelijking met vorig seizoen zou het geweldig zijn om nu een keer met een fitte groep te kunnen werken. Er komen een aantal steunpilaren terug, in combinatie met nieuwe aanwinsten, dus aan ons de taak om hen fit te krijgen en te houden. Als ik naar langere termijn kijk denk ik dat de competitie zwaarder is dan vorig seizoen. De ambitie blijft om te promoveren. Dan moet alles ook meezitten. Maar, wij gaan er uiteraard alles aan doen.”

Diemen zal – vergelijkbaar met afgelopen seizoen – uitkomen in een Goois/ Amsterdamse poule. Wedstrijden tegen GeuzenMiddenmeer, DTA Fortius, JOS/ Watergraafsmeer, De Meer, Real Sranang, TOS-Actief en Zeeburgia zijn sowieso allemaal aantrekkelijke (regio) derby’s.

Selectie 2023-2024

Voornaam Achternaam Vorige club
Alwin Aarts Diemen   
Remon  Asselt, van Diemen
Rowen Buis Diemen
Koen  Buskermolen HSC Lions’66
Noa Bussman IVV
Mats Dalmulder Diemen
Jeremiah Dap FC Weesp
Jente Dijk, van Diemen   
Tommy Gans Diemen
Jay  Graeve, de Diemen (derde elftal)
Patrick Hendriks Diemen   
Nick Hengel, van den Diemen   
Nordin Heus Diemen   
Wouter Holthuizen Diemen   
Tim Jong, de Diemen   
Rick Jong, de Diemen
Manolito Joren ZOB
Tirian Klaveren, van Diemen   
Joshua Kloosterman Diemen   
Jeroen Letteboer Diemen
Rachid Malmberg Diemen
Ghino  Malmberg Diemen
Daan Molewijk Diemen   
Hans Mortel, van de Diemen
Jermaine Nunes JOS WGM
Euan Palmer Diemen   
Jay Paske, te Diemen (eigen jeugd)
Gianno Passos, dos Diemen
Davy Pielstroom Diemen (eigen jeugd)
Raphael  Remkes Diemen   
Joey Rookhuizen, van Diemen   
Niels Ruijter, de Diemen   
Boaz  Saam Diemen   
Mees  Scheffer Diemen   
Boy Schouten Geen club
Bram  Schreuder Diemen   
Bart Schreurs Diemen   
Martijn  Strijp Diemen
Bradley Tifres Diemen
Joep Waalberg Diemen
Jelle Witte Diemen   

In de KNVB bekercompetitie voor amateurs begint het avontuur uit tegen Kadoelen op 2 september. Daarna volgt een thuisduel tegen Nieuw-Sloten (9/9), dat weer een eerste elftal heeft ingeschreven en uitkomt in de vijfde klasse. Tot slot de ontmoeting met de zaterdagselectie van ZSGOWMS, ook zaterdag vijfde klasse, op zaterdag 16 september.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)