Sergio Cameron, DWS
Sergio Cameron

SELECTIE: DWS kijkt uit naar de mooie uitdaging komend seizoen

DWS is één van de oudste voetbalclubs van Nederland en heeft een rijke geschiedenis. Een geschiedenis die vele succesen kent, maar ook sportieve teleurstellingen. Dit seizoen moet DWS een stap terug doen en gaat in de zaterdag derde klasse uitkomen. DWS blijft wél een ambitieuze club, die in de toekomst terug wil naar het niveau dat past bij de statuur van de vereniging. De club heeft van oudsher een goede jeugdopleiding. Het is aan hoofdtrainer Sergio Cameron om samen met staf en spelersgroep die belofte in te gaan lossen.

“We hebben een groot aantal nieuwe spelers en daarvan zijn er een aantal spelers die opvallen door hun voetbalverleden, zoals Rydell Poepon en Mitchell Burgzorg“, kijkt trainer-coach Cameron alvast vooruit om het komende voetbaljaar. ,,Daarnaast hebben we een aantal jonge spelers, waar ik al eerder mee heb gewerkt, aan het team toegevoegd en een aantal spelers die geloven in het verhaal wat wij willen gaan neerzetten met DWS. ‘Het over een andere boeg gooien’, is het motto geworden! De vereniging willen we weer positief in het nieuws brengen en de lijn omhoog inzetten. Het eerste elftal en de Onder 23 zullen in de grote lijnen veel gaan samenwerken, daarin zullen de jongens uit de O23 ook hun kans krijgen.”

Voor Cameron is het geen gemakkelijke taak geweest om afgelopen seizoen tijdens de werkzaamheden bij Ajax (assistent trainer zaterdag 1, red) tegelijk bezig te zijn met DWS. Toch slaagde Cameron erin een selectie neer te zetten. ,,Wij waren op zoek naar betrouwbare spelers én spelers die met de manier van werken en trainen van ons bekend zijn. Daar is Jemaro Breinburg, waar ik drie jaar mee samen heb gewerkt bij Ajax, een voorbeeld van. Maar ook Shaquille Doorson, Jonathan Platte en Aramez Poepon. Kai Abels is een jongen met veel kwaliteiten, die nu de kans krijgt het in een eerste elftal te laten zien. Afkomstig van Hoofddorp zijn Kadir Pasli en Farai Lintjes, die met hun mentaliteit en veelzijdigheid weer wat extra’s aan het team toevoegen. Mahmoud Fayek komt van DCG als verdedigende versterking en daarnaast ook twee nieuwe doelmannen met Diego Vos en Yassin Roosblad.

Ook kon Cameron enkele jongens weerhouden om te vertrekken. ,,Een aantal spelers zijn gelukkig gebleven waaraan werd getrokken, maar toch de keuze hebben gemaakt te blijven en de weg omhoog met DWS te willen gaan inzetten. Uiteraard zijn wij heel blij dat die jongens ervoor hebben gekozen te blijven. We zitten in een leuke, maar best pittige competitie en kijken dan ook uit naar de mooie uitdagingen komend seizoen.”

De trainingen bij DWS ter voorbereiding op de oefenduels, de bekercompetitie en competitie starten op maandag 7 augustus. De eerste oefenwedstrijd is uit, in en tegen Hoofddorp (12/8, 15.00 uur) en daarna volgen nog Buitenveldert (19/8, Sportpark Sloten, 14.30 uur) en 26/8 (12.00 uur) tegen de tweede selectie van Ajax op Sportpark De Toekomst. Het laatste oefenduel voor de start van de bekercompetitie is op dinsdag 29/8 tegen RODA’23 in Amsterdam (20.00 uur). DWS is voor de KNVB beker ingedeeld met EDO, SEW en Zwanenburg. De bekerwedstrijden worden in de maand september gespeeld.

Selectie 2023-2024

VoornaamAchternaamVorige club
KaiAbelsSCPB’22
MadjernoBaalDWS
AimarBergraafDWS
DerryBobsonDWS
YassirBouchkareneDWS O18
ZamoranoBourneDWS
JemaroBreinburgAjax (amateurs)
MitchellBurgzorgAjax (amateurs)
JimmyChapmanDWS
ShaquilleDoorsonReal Sranang
CesquinioEsajesDWS
MahmoudFayekDCG
UdelvioFelterDWS
DennisGavorArgon (O21)
StevenGefferieDWS O18
RayVan GeldropDWS
TygoGroeneveldDWS O18
ThierryDe GrootSCPB’22
TimKruzenDWS O18
MantisKuikDWS
MichaelKwartengZuidoost United
FaraiLintjesHoofddorp
DavelinoMarkusDWS
DwainNijonDWS
DarnellOlijfveldGeen club
RazakOurodamZuidoost United
TyreseOwenGeen club
KadirPasliHoofddorp
PietroPeyronEccellenza (Italië)
TouvarnoPinasDWS
AramezPoeponReal Sranang
RydellPoeponAjax (amateurs)
IanPollDWS
JonathanPlatteAlphense Boys
JuraichelRitfeldTEC Tiel
Sonny Rodgers DWS O18 
YassinRoosbladReal Sranang
DjeranioSintDWS
VirgilSpierDWS
MiquelValiesGeen club
DiegoVosFC Almere
JicomoWimpelDWS O18
ChemsedinneZahraouiSwift (zondag)
Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DWS