FC Aalsmeer
FC Aalsmeer is ingedeeld in de zaterdag eerste klasse B

SELECTIE: FC Aalsmeer wil het ook een niveau hoger laten zien

Vorig seizoen was FC Aalsmeer de torenhoge favoriet voor de titel in de tweede klasse D, West 2. Na een moeizame start leek het kampioenschap vroegtijdig verspeeld te zijn. Een zevende plaats was een schamel resultaat na de eerste periode ten opzichte van de (publieke) verwachting. De verschillen bleken gelukkig klein, de dieseltrein kwam op gang en een enorme flow na de winterstop zorgde voor een spannende ontknoping. De koppositie die Aalsmeer vanaf maart in handen had werd niet meer weggegeven, met als resultaat dat de kampioensploeg van Ted Verdonkschot aankomend seizoen is ingedeeld in de eerste klasse B. Aalsmeer treedt aan tegen regioclubs DVVA en Argon, maar kan ook uitkijken naar een confrontatie tegen een andere kampioen, BFC uit Bussum, en Zuidvogels uit Huizen dat afgelopen seizoen net naast de titel in de eerste klasse greep. Een interessante en uitdagende poule.

Aalsmeer gooide het roer om – op beleidsniveau – in de afgelopen seizoenen. Meer binding tussen vereniging, de regio en spelers. En dat levert ook wat op. Een grote groep spelers blijft de club trouw. Maar, er is ook afscheid. Rachid El Yaghmouri en Thomas Harte gaan lager spelen bij de club. Diederick Hoogerwaard stopt met actief voetballen en wordt de teammanager. Doelman Nick van de Wiel stopt ook, maar gaat een rol van keeperstrainer vervullen. Ook Jordy van Gelderen stopt met voetballen. Adil Lechkar verlaat de club voor Derde Divisionist TEC uit Tiel. Tot slot gaat Nick Blijleven bij goede buur Legmeervogels voetballen.

Nieuw in de selectie zijn verdedigers Teun Pletting en Djamai Werkzam. Op het middenveld komen we vers bloed tegen met Mike Vreekamp, Dylan Nieuwendijk en Mehmet Gencer. Jordy Nieuwendijk en Lennard Eijsvogels zijn aanvallende versterkingen. Joep Buis sluit aan vanuit de eigen jeugd.

Verdonkschot is in zijn nopjes met deze selectie en de honger lijkt niet gestild, zo liet hij optekenen. ,,We zijn in de breedte wat sterker geworden, enkele spelers gaan in lager elftal voetballen of gaan wat betekenen voor de club. Per saldo gaan er maar twee naar een andere vereniging. We zijn goed bezig bij FC Aalsmeer.”

De selectie van Verdonkschot trekt de kicksen aan op dinsdag 8 augustus. Na een trainingskamp gaan de remmen los tijdens een tweedaags toernooi bij HBC, waar het op donderdag 17 en zondag 20 augustus de degens kruist met ZSGOWMS en HBC/ Olympia. Op zaterdag 26 en dinsdag 29 augustus speelt Aalsmeer op eigen sportpark tegen Veensche Boys (open dag Aalsmeer, red.) en Hillegom. Gedurende de bekercompetitie ontvangt Aalsmeer op dinsdag 12 september nog Loosdrecht uit de gelijknamige plaats.

Selectie 2023-2024:

VoornaamAchternaamVorige club
MartenBaarseFC Aalsmeer
ThomasBakkerFC Aalsmeer
SteynBolFC Aalsmeer
SteefDe BruijnFC Aalsmeer
JoepBuisFC Aalsmeer (eigen jeugd)
MikeDamFC Aalsmeer
GillianoEijkenFC Aalsmeer
LennardEijsvogelsKoninklijke HFC
MemethGencerADO’20
CarilHeerenFC Aalsmeer
JelmerVan der KampFC Aalsmeer
MalikLoweFC Aalsmeer
DylanNieuwendijkLegmeervogels
JordyNieuwendijkLegmeervogels
TeunPlettingKoninklijke HFC
OliverRifaiFC Aalsmeer
MarkRuesinkFC Aalsmeer
MarkStoffelsFC Aalsmeer
LucVahleFC Aalsmeer
CalvinValiesFC Aalsmeer
FrankVanemanFC Aalsmeer
MikeVreekampNoordwijk
AxelWendtFC Aalsmeer
DjamaiWerkzamADO’20
SaverioZondagFC Aalsmeer

Foto archief: Ton van Eenennaam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)