SELECTIE: Swift strijdt met nieuwe selectie voor promotie

AVV Swift is na het coronajaar weer klaar om voor promotie te strijden. De vereniging zag enkele sterkhouders naar andere clubs vertrekken, maar zorgde zelf voor vijf nieuwe krachten in het team.

Keeper Virgil Deen maakte in het voorjaar bekend dat hij voor zijn kans in de Derde Divisie ging door bij de selectie van Ajax Zaterdag aan te sluiten. De Amsterdamse vereniging ging vervolgens op zoek naar een vervanger en kwam uit bij Mats van der Wijst, die onder de lat van ADO ’20 stond. De doelverdediger komt samen te spelen met Ralph Jurka. De buitenspeler kwam in het seizoen 2019/2020 uit voor Ajax Zaterdag en besloot afgelopen voetbaljaar een pauze in te lassen. Jurka kwam in dat jaar erachter het voetbal te missen, waardoor hij met Swift in gesprek ging over een terugkeer in het amateurvoetbal. Aankomend seizoen moet hij voor de nodige doelpunten en assists zorgen.

Jurka krijgt concurrentie van Dario Lovecchio. De buitenspeler heeft een verleden in de jeugdopleidingen van AFC, FC Volendam, Alphense Boys en Almere City, waardoor hij goed weet wat nodig is om op een hoog niveau te acteren. Afgelopen jaar voetbalde hij in Griekenland en Cyprus, waarna hij besloot om terug te keren naar Nederland. Bij Swift hoopt hij weer zijn oude niveau terug te vinden. Naast deze namen moeten Mex Bakker en Colby Harmon eveneens voor nieuwe impulsen in de selectie zorgen. Het is afwachten welke elf spelers goed genoeg blijken te zijn om voor een basisplaats in aanmerking te komen.

Club 2020/2021
Colby Harmon WV-HEDW
Raymond Manuputty AVV Swift
Teun van Zweden AVV Swift
Daan Siegerist AVV Swift
Guido Moelee AVV Swift
Tiemen van Hezel AVV Swift
Dario Lovecchio Purmersteijn
Daan Sutorius AVV Swift
Fidel Yilmaz AVV Swift
Daan Driever AVV Swift
Mex Bakker Bennekom
Sean den Hoed AVV Swift
Ties Bos AVV Swift
Jose Barbosa Nhoca AVV Swift
Jelle Spanninga AVV Swift
Louk Dekkers AVV Swift
Carlos Groen AVV Swift
Tom Enthoven AVV Swift
Noa Benninga AVV Swift
Ralph Jurka Ajax Zaterdag
Mallqui Cabezas AVV Swift
Koen Fokkema AVV Swift
Mats van der Wijst ADO ‘20
Anthony van den Eerenbeemt AVV Swift

Tekst: Jordi Smit
Foto: Richard Maertens

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)