Home / Hoofdklasse B zaterdag / SELECTIE: Swift strijdt met nieuwe selectie voor promotie

SELECTIE: Swift strijdt met nieuwe selectie voor promotie

AVV Swift is na het coronajaar weer klaar om voor promotie te strijden. De vereniging zag enkele sterkhouders naar andere clubs vertrekken, maar zorgde zelf voor vijf nieuwe krachten in het team.

Keeper Virgil Deen maakte in het voorjaar bekend dat hij voor zijn kans in de Derde Divisie ging door bij de selectie van Ajax Zaterdag aan te sluiten. De Amsterdamse vereniging ging vervolgens op zoek naar een vervanger en kwam uit bij Mats van der Wijst, die onder de lat van ADO ’20 stond. De doelverdediger komt samen te spelen met Ralph Jurka. De buitenspeler kwam in het seizoen 2019/2020 uit voor Ajax Zaterdag en besloot afgelopen voetbaljaar een pauze in te lassen. Jurka kwam in dat jaar erachter het voetbal te missen, waardoor hij met Swift in gesprek ging over een terugkeer in het amateurvoetbal. Aankomend seizoen moet hij voor de nodige doelpunten en assists zorgen.

Jurka krijgt concurrentie van Dario Lovecchio. De buitenspeler heeft een verleden in de jeugdopleidingen van AFC, FC Volendam, Alphense Boys en Almere City, waardoor hij goed weet wat nodig is om op een hoog niveau te acteren. Afgelopen jaar voetbalde hij in Griekenland en Cyprus, waarna hij besloot om terug te keren naar Nederland. Bij Swift hoopt hij weer zijn oude niveau terug te vinden. Naast deze namen moeten Mex Bakker en Colby Harmon eveneens voor nieuwe impulsen in de selectie zorgen. Het is afwachten welke elf spelers goed genoeg blijken te zijn om voor een basisplaats in aanmerking te komen.

Club 2020/2021
Colby HarmonWV-HEDW
Raymond ManuputtyAVV Swift
Teun van ZwedenAVV Swift
Daan SiegeristAVV Swift
Guido MoeleeAVV Swift
Tiemen van HezelAVV Swift
Dario LovecchioPurmersteijn
Daan SutoriusAVV Swift
Fidel YilmazAVV Swift
Daan DrieverAVV Swift
Mex BakkerBennekom
Sean den HoedAVV Swift
Ties BosAVV Swift
Jose Barbosa NhocaAVV Swift
Jelle SpanningaAVV Swift
Louk DekkersAVV Swift
Carlos GroenAVV Swift
Tom EnthovenAVV Swift
Noa BenningaAVV Swift
Ralph JurkaAjax Zaterdag
Mallqui CabezasAVV Swift
Koen FokkemaAVV Swift
Mats van der WijstADO ‘20
Anthony van den EerenbeemtAVV Swift

Tekst: Jordi Smit
Foto: Richard Maertens

Send this to a friend