Home / Algemeen / SELECTIE: Waterwijk (zon) gaat voor een plek in de middenmoot

SELECTIE: Waterwijk (zon) gaat voor een plek in de middenmoot

Samen met Jake Andreas zette Geruillo Koenders ongeveer anderhalf jaar geleden het nieuwe zondagelftal van Waterwijk op poten. Met jeugdspelers uit de Onder 19 1 en 2 vormden de coach en trainer een selectie en deden mee in de zondag vierde klasse F. Het afgebroken seizoen eindigde Waterwijk als negende in de Vierde klasse F, maar vlak voor het uitbreken van de coronacrisis kwam de ploeg steeds beter in vorm.

“De ploeg komt voetballend zeker niet tekort in de vierde klasse”, licht Koenders toe. “Het begin van het seizoen kwam rauw op hun dak vallen. Ze moesten wennen aan het niveau en het fysieke.” De spelers moesten aan andere facetten wennen, zoals soms net wat slimmer zijn in het veld. Er werden wel de nodige meters gemaakt op dat vlak. “Het afgelopen jaar zijn we als negende geëindigd. Ik denk dat we nog wel wat plekken hadden kunnen stijgen. We zaten in een flow, de tactiek was duidelijk en de uitvoering ging ook goed.” Koenders wil het aankomende seizoen met zijn ploeg de volgende stap zetten. “Dit seizoen hopen we in de middenmoot te eindigen, denk aan een vijfde of zesde plaats.”

In de selectie kan de trainer Koenders drie jeugdspelers verwelkomen, namelijk Max van Dalen, Sem Kleijne Snuverink en Justin Rechterink. Het trio deed in het seizoen 2019/2020 al regelmatig mee, maar maakt nu de overstap naar de selectie van het eerste.  Op 9 augustus start Waterwijk weer met de voorbereiding op het nieuwe voetbaljaar, 15 augustus staat de eerste oefenwedstrijd gepland tegen Everstein.

Selectie Waterwijk zondag
Milan Hohage
Dylan van Beek
Jorg van Eck
Robin Waque
Joey Wout
Jurjen Holdinga
Lorenzo van Huizen
Quinten van Beek
Sabri Kiouah
Lucas Postuma
Kay Gaiser
Anjo Baalberge
Melvin Kremer
Melih Sari
Faissel Radahi
Desley Wilschut
Justin Rechterink
Max van Dalen
Roy Holdinga
Robin Schouten
Maxim Veenhuis
Sem Kleijne Snuverink
Amine Sefiani
Lucas Alvarez Mercado
Send this to a friend