Home / Algemeen / Semih Uysal na stage in Turkije terug bij ZSGOWMS: “Ik kreeg echt kippenvel”

Semih Uysal na stage in Turkije terug bij ZSGOWMS: “Ik kreeg echt kippenvel”

Semih Uysal kijkt met een goed gevoel terug op zijn stage bij het Turkse Göztepe SK. De zeventienjarige aanvaller van zondag derdeklasser ZSGOWMS maakte indruk en mag in de zomer terugkomen om een contract af te dwingen.

Toen hij vorige week maandag wakker werd en zijn telefoon aanzette, liep zijn hele telefoon vol met berichtjes. Vrienden, familie, teamgenoten, andere bekenden; allemaal wensten ze Uysal veel succes tijdens zijn stage, die op dat moment al halverwege was. “Ik kreeg echt even kippenvel. Zoals eerder heb aangegeven, wilde ik eigenlijk stoppen met voetballen. Als je ziet wat ik dit seizoen allemaal heb bereikt, vind ik dat ik even stil mag staan bij wat ik heb meegemaakt.”

Uysal verbleef van 2 tot 12 januari in Izmir. Hij trainde volop mee met het beloftenteam van Göztepe. “De eerste training had ik wat moeite om aan te haken, maar daarna ging het goed. Alles was anders. De omgeving, trainingen. Rust kennen ze daar bijna niet. Alleen een drinkpauze van twee minuten en daarna meteen door. Ook de hele tijd lopen, het ging volle bak. Ik heb niet veel van de stad gezien, ik trainde elke dag. Na een training van anderhalf uur was ik zo kapot dat ik meteen terug naar mijn hotelkamer ging om uit te rusten.”

Het klinkt misschien gek, maar hij is eigenlijk wel blij nu weer terug in Nederland te zijn. Waarom? “Ik wil laten zien wat ik daar heb geleerd”, zegt Uysal. “Niet alleen voetballend, ook mentaal ben ik sterker geworden. Ik kon niet wachten tot ik weer mijn eerste wedstrijd mocht spelen.” Dat deed hij ook direct de dag na thuiskomst. In de Onder-19 scoorde de buitenspeler direct twee keer.

In principe keert Uysal nu weer terug bij de Onder-19, waar hij dit seizoen ook begon en onder de vleugels van trainer Soufyan Daafi (inmiddels ook zijn adviseur, red.) indruk maakte. “Dat heb ik met m’n trainer besloten. Na dit nieuws is er heel wat gebeurd. Zodra ik weer de draai gevonden heb, keer ik terug bij het eerste.” De aanvaller maakt het seizoen sowieso af in Amsterdam en gaat daarna terug naar Turkije. “Ze zagen potentie in mij. In de zomer wordt een beslissing genomen of ik daar kan blijven. Mijn gevoel zegt van wel.”

SALE! Ontvang 2x de seizoensgids 2022/2023 voor de prijs van 1

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)