Home / Algemeen / Semmy Meijer met Hoofdklasse-ervaring bij Geuzen Middenmeer

Semmy Meijer met Hoofdklasse-ervaring bij Geuzen Middenmeer

Semmy Meijer zette afgelopen zomer een paar stappen terug. Hij verliet tweedeklasser ZSGOWMS om te gaan spelen bij het naar de vierde klasse gepromoveerde Geuzen Middenmeer. De 23-jarige aanvaller kende een moeilijke tijd bij ZSGOWMS en is blij bij Geuzen Middenmeer weer voldoende aan spelen te komen.

“Toen ik van Maastricht naar Amsterdam verhuisde, ben ik bij ZSGOWMS gaan spelen. Het elftal draaide erg goed (werd kampioen in de derde klasse, red.) en het was voor mij moeilijk om mee daarin te spelen”, zegt Meijer over zijn start in Amsterdam. “Vorig seizoen heb ik veel als centrale verdediger gespeeld, maar ik wilde graag weer in de spits staan. Op het moment dat Geuzen Middenmeer naar mij informeerde, heb ik met de trainer (Carlos Vidal red.) gesproken. Hij gaf mij veel vertrouwen.”

Geuzen Middenmeer promoveerde afgelopen seizoen via de nacompetitie naar de vierde klasse F en begon met handhaving als doelstelling aan het nieuwe seizoen. Halverwege het seizoen staat de promovendus er inmiddels anders in. “Op dit moment draait het goed. We staan op een keurige vierde plaats en doen goed mee in de tweede periode. We begonnen erg goed, maar hadden daarna een dipje waarin we vier wedstrijden op rij verloren. Gelukkig hebben we dat hersteld.”

Uit de laatste vijf wedstrijden pakten de Amsterdammers dertien punten. “Het gaat nu heel goed en we doen niet onder voor de teams die boven ons staan. Alleen we moeten wel realistisch blijven. Iedereen kan van iedereen winnen of verliezen in deze klasse, dus wij ook. Ik wil zelf voor een periodetitel of het kampioenschap gaan, want je moet altijd voor het hoogst haalbare gaan. Maar handhaving blijft de doelstelling.”

In Limburg speelde Meijer op Hoofdklasse-niveau bij EHC/Heuts. Hoewel de aanvaller nog de ambitie heeft voor een stap hogerop, richt hij zich momenteel volledig op Geuzen Middenmeer. “Het is niet zo dat ik het in de vierde klasse te makkelijk heb, anders had ik er nu al twintig gemaakt. Natuurlijk wil je altijd op het hoogste niveau spelen. Momenteel concentreer ik mij volledig op Geuzen Middenmeer. Ik heb hier ook geen doelen gesteld voor mezelf. Natuurlijk wil je als spits zoveel mogelijk doelpunten maken, maar ik vind het belangrijkste dat we als team goed blijven presteren.”

Verslag: Jurgen Boegborn