Sensationele 4-4 bij Real Sranang in slotfase tegen BVV’31

In de derde klasse C hebben Real Sranang en BVV’31 er een spectaculaire wedstrijd van gemaakt. Het werd op Sportpark Middenmeer uiteindelijk 4-4. Dat punt is niet voldoende voor de Amsterdammers om van de laatste plaatst af te komen. Degradatie lijkt onafwendbaar.

Een zware wedstrijd werd verwacht voor BVV’31 en dat werd bewaarheid. Op een prima kunstgrasmat wist het Blaricums collectief voor rust nog de 0-1 te maken, maar na rust trok Sranang de aanvalshandle volledig open en na 3-1 en 4-2 te hebben gescoord gaf niemand nog een stuiver voor de kansen van BVV. Buiten de waard gerekend, in de laatste twaalf minuten werd er met volle overgave toch voor de aansluiting gespeeld door BVV en dat resulteerde uiteindelijk in een knappe 4-4.

De technische staf van BVV’31 was op de hoogte van de sterkte van Sranang, ondanks de benarde positie op de ranglijst van de Amsterdammers. In de heenwedstrijd zat het scoreverloop duidelijk mee voor de Blaricummers, ook toen liet Sranang al zien goed te kunnen voetballen.

De eerste helft bevestigde dat beeld, de Amsterdammers combineerden makkelijker dan de bezoekers en kwamen verschillende malen dreigend door via de rechterflank. Doelman v.d. Brink en zijn verdedigers wisten met wat fortuin de ‘nul’ te houden, zelf kwam het nauwelijks aan een goede aanval toe.

Tot vier minuten voor rust, Mathijs Westland soleerde vanuit de as van het veld langs 2 verdedigers en werd uit het evenwicht gebracht in de ‘zestien’, scheidsrechter Beudeker besliste ‘penalty’. Kenneth Perez voltrok het vonnis met verve (0-1). Een ietwat gelukkige voorsprong voor BVV bij rust.

Na rust een ontketend Real Sranang, in een tijdsbestek van 15 minuten werd BVV bij tijd en wijle helemaal zoek gespeeld door de snel combinerende Amsterdammers, doelpunten bleven dan ook niet uit. Sno, Viereck en Olf bogen de achterstand om in een 3-1 voorsprong, tot grote vreugde van de Surinaamse supporters.

Direct na de 3-1 deed BVV plotseling wat terug, een steekpass op Anouar Hammouti werd knap verlengd door de spits tot over de keeper van Sranang (3-2).
En 2 minuten hierna had Jelmer Kos de zeker lijkende 3-3 op de schoen, zijn inzet kon net voor de lijn door de prima keepende Sranang doelman gestopt worden.

In de 70e minuut kwam Sranang op (4-2), een aanval uit het boekje over rechts werd afgerond door Olf. BVV’31 leek verslagen, de Amsterdammers dachten de punten al in de tas te hebben. Toch hadden de bezoekers nog wat in petto voor de rode lantaarndrager, het speltype werd omgezet naar opportunistische hoge ballen naar de 3 spitsen met een bijsluitende Kenneth Perez. Dat leverde in de 76e minuut de gewenste aansluitingstreffer op, een vrije bal van Jim Schiks werd centraal magnifiek uit de lucht aangenomen door maestro Perez en met een beheerste lob tekende hij voor de (4-3).

Nu ook bleek de Sranang verdediging kwetsbaar bij dit soort situaties, BVV hanteerde telkens dit beproefde concept en de Amsterdammers wankelden. In de 85e minuut een strakke voorzet van Anouar Hammouti en de uitstekend vrijgelopen Jelmer Kos knikte de (4-4) van dichtbij binnen. BVV had hierna zelfs nog kans op de 4-5, maar dat zou gezien het spelbeeld niet terecht zijn geweest.

Een sensationele 4-4 was het eindresultaat van dit uitermate onderhoudende potje, uitstekend geleid door arbiter Beudeker uit Noord-Holland.