Sergay Gemin schiet Buiksloot met drie goals naar tweede plaats

Middels een eenvoudige 5-0 overwinning op rode lantaarn drager SV Parkstad is Buiksloot geklommen naar de tweede plaats in de vierde klasse B achter koploper De Meteoor. Over twee weken staan de teams uit Noord tegen over elkaar.

Zoals verwacht had Buiksloot vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Groeneveld het initiatief. De gasten onder leiding van trainer/coach Farid Ouarghi probeerde het spel door erg compact te staan te ontregelen en middels counters de thuisploeg te verassen. Toch waren de eerste kansen voor Buiksloot maar zowel Moamar Heerenveen als Sergay Gemin vonden doelman Peter Achterberg op hun weg.

20161029-buiksloot-parkstad-2

Vanuit het niets leek Parkstad na iets meer dan een kwartier op voorsprong te komen. Buiksloot speelde slordig, leed veel onnodig balverlies en dat zorgde ervoor dat Tolga Cekemci vanaf 35 meter Buiksloot doelman Oguzhan Dönmez met een afstandsschot probeerde te verassen. De bal leek precies te passen maar met een katachtige reactie tikte Dönmez de bal met zijn vingertoppen op de lat en voorkwam zo de onverdiende achterstand.

Het antwoord van de ploeg van Remco van Twiller kwam vijf minuten later toen Gemin zijn vizier wel scherp had staan na een afgemeten voorzet van Tari Sassen. Gemin kopte eerst nog op de lat, daarna redde Achterberg, maar de derde bal tikte hij eenvoudig binnen. Buiksloot zette aan, verhoogde het tempo en maakte een bijzonder fraaie tweede treffer. Helaas zag de grensrechter er buitenspel in en keurde de scheidsrechter dit doelpunt af.

20161029-buiksloot-parkstad-4

Nog voor de rust besliste Buiksloot alsnog het duel. Eerst was het Gemin die Kay van den Burg na een fraai uitgevoerde counter de 2-0 liet scoren. Niet veel later was het wederom Gemin die op aangeven van Sassen de 3-0 ruststand liet aantekenen na wederom een vlot lopende aanval.

Na rust gingen de gastheren door op de ingeslagen weg en drukte Parkstad terug in het eigen strafschopgebied. Binnen vijf minuten kwam Bebeto Ngeze vrij voor Achterberg. Hij zag zijn inzet gestopt worden, maar de terugspringende bal werd vanaf de zestienmeter door Khalil El Maghnaoui in de verre hoek geplaatst (4-0). Parkstad legde het bijltje erbij neer. Buiksloot grossierde in het missen van goede mogelijkheden en vergat een monsterscore neer te zetten. Een kwartier voor tijd was het wederom Gemin die zijn derde treffer van de dag aantekende en zo de 5-0 zege op het scorebord zette.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse B

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)