Sergio Cameron neemt na negen seizoen afscheid bij Ajax

Ajax moet het volgend seizoen stellen zonder Sergio Cameron. De 30-jarige speler, die bijna een decennium aan Ajax verbonden was, heeft besloten de club aan het einde van het seizoen te verlaten en verder te kijken.

Cameron vindt het aan het einde van het seizoen een goed moment om afscheid te nemen bij Ajax. Het besluit om te vertrekken had voor Cameron te maken met twee verschillende factoren. “Allereerst word ik binnenkort vader en daarom heb ik volgend seizoen geen tijd meer om vier keer in de week te trainen. Ik wil graag tijd vrij maken voor mijn gezin en dat gaat niet meer samen met het voetballen bij Ajax. Daarnaast speel ik dit seizoen minder en heb ik denk ik de helft van het aantal wedstrijden gespeeld, terwijl ik in de afgelopen acht seizoenen slechts een aantal wedstrijden heb gemist.”

10102015-Ajax-Eemdijk-Cameron GOED

De Ajacied heeft in de negen seizoen die hij voor de club speelde natuurlijk genoeg meegemaakt en hij kijkt dan ook terug op een fantastische tijd. “Ik heb een geweldige tijd bij Ajax gehad en ik wil iedereen bedanken die daar onderdeel van is geweest. Het kampioenschap en de promotie naar de topklasse was natuurlijk fantastisch. Toch zijn de mooiste herinneringen voor mij een aantal wedstrijden op zich. De nacompetitie-wedstrijden met Noordwijk bijvoorbeeld, waarbij we thuis met 6-1 wonnen en uit met 6-2 verloren waardoor we uiteindelijk nipt doorgingen, blijven voor mij de meest speciale momenten.”

Ondanks dat Cameron dit seizoen niet zoveel speelt als voorgaande jaren, blijft hij strijdbaar en scherp voor de rest van het seizoen. “Ik hoop dat ik dit seizoen nog veel ga spelen en ik geef zeker niet op. Het is belangrijk dat we dit seizoen promoveren en we gaan dus strijden voor een periode of een plek dat recht geeft voor de nacompetitie.”

Cameron is na dit seizoen zeker niet van plan om zijn schoenen aan de wilgen te hangen. “Ik ga volgend seizoen gewoon door met voetballen. Het enige wat voor mij belangrijk is, is dat ik doordeweeks wat minder hoef te trainen. Ik ga op zoek naar een nieuwe uitdaging maar ik wil eerst mijn tijd bij Ajax op een mooie manier afsluiten.”

Verslag: Joey Schoo

Foto: Ricky SportPhotography

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!