Sergio Parris geniet in Bahrein

Sergio Parris verliet een paar weken geleden de amateurs van Ajax om een avontuur aan te gaan in Bahrein. De 27-jarige aanvaller tekende een contract voor een jaar bij Al–Ahli in Manama. Het Amsterdamsche Voetbal sprak met de voormalig Ajacied over zijn avontuur.

HAV: Tegen Ter Leede speelde je nog voor Ajax en na een paar dagen was je ineens vertrokken naar Bahrein. Hoe is dat allemaal gegaan?

SP: “Het is allemaal heel snel gegaan inderdaad. Mijn begeleider kreeg een telefoontje uit Bahrein. Zij hadden me gezien op jullie website (samenvatting Ajax-ter Leede, red.). Dat was op zaterdag. Drie dagen later ben ik er al heen gevlogen. Weer een dag later speelde ik een oefenwedstrijd mee. Binnen het kwartier had ik al een assist op mijn naam staan en een penalty veroorzaakt. Ik werd toen al weer gewisseld en met spoed naar de club gebracht om een contract te regelen want ’s nachts sloot de overschrijvingstermijn.”

 

Sergio Parris in het shirt van Al-Ahli

HAV: Heb je er nog wel even over nagedacht of je het wel moest doen?

SP: “Heel lang heb ik er niet over na kunnen denken want het ging allemaal zo snel. In het vliegtuig ging er van alles door mijn hoofd maar ik wist dat ik klaar was voor een nieuwe uitdaging na ruim twee goede seizoenen bij Ajax. Ik heb een contract getekend voor 1 jaar met een optie van mijn kant voor een tweede seizoen.”

Foto Rob van Vliet: Parris in actie namens Ajax

HAV: Zit je daar helemaal alleen?

SP: “Ja mijn vrouw en dochtertje (twee jaar, red.) zijn nog in Nederland. Als straks alles geregeld is met mijn appartement en auto komen ze wel hier naar toe.”

HAV: Hoe is het eigenlijk daar. Wat vind je van Bahrein en het voetbalniveau?

SP: Mijn eerste indruk is zeer positief. Het is echt een heel mooi land en ik heb een fantastisch uitzicht op de Perzische Golf. De mensen zijn allemaal erg vriendelijk en er is hier van alles te doen. Wat het voetballen betreft is het lastig vergelijken met Nederland. Hier is het vooral veel lopen. Ik denk als jet het moet vergelijken dat het niveau ergens tussen de topklasse en Jupiler League in zit. Het verschil tussen de clubs hier is heel groot. Je hebt echt goede teams maar ook hele slechte.

Al-Ahli met Sergio Parris

HAV: En heb je al gespeeld?

SP: “Ik heb nu één competitiewedstrijd gespeeld en twee werden er afgekeurd omdat het kunstgras niet in orde was. Het was helemaal versleten en er lagen gewoon losse stukken op. Die ene wedstrijd ging goed. Het was wel even wennen met de hoge temperatuur. We wonnen met 3-1 en heb twee assists gegeven. Ook verdiende ik een penalty die ik zelf mocht nemen als beloning. Ik miste ha ha. Wel erg veel positieve reacties gehad.”

HAV: Mis je Nederland al?

SP: “Ja ik mis Nederland wel een beetje maar als ik denk waarom ik hier zit en wat ik er voor terug krijg dan vergeet ik dat snel weer. En het is toch heerlijk als ik niet hoef te spelen of te trainer lekker op het strand te zitten en of gezellig door de stad te lopen.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)