Fot Jan Vonk: Anthony Servinus ziet Aalsmeer gelukkig winnen. Op de achtergrond Martin Steenvoorden

Servinus wil wederom winst tegen WVHEDW

Vorig seizoen werd deze wedstrijd in de zaterdag Tweede klasse A gespeeld, maar zowel Aalsmeer als WVHEDW wisten te promoveren naar de Eerste klasse. Daarin verloopt het seizoen voor beide clubs verschillend. Waar WVHEDW de weg naar boven gevonden lijkt te hebben met winst in de eerste twee wedstrijden na de winterstop, staat Aalsmeer onderaan de ranglijst met maar 1 overwinning: uitgerekend tegen de tegenstander van komende zaterdag.

In gesprek met het Amsterdamsche Voetbal geeft Servinus aan dat de voorbereiding op de wedstrijd van zaterdag goed verloopt. Servinus: “We hebben de wedstrijd van afgelopen weekend geevalueerd en gezien wat we toen fout deden. Daar gaan we nu aan verder werken, zodat dit wel goed gaat tegen WVHEDW.” De coach heeft de beschikking over een complete selectie. “In principe is iedereen fit dus ik kan gebruik maken van al mijn spelers”, aldus Servinus.

Het is zaak voor Aalsmeer om opnieuw drie punten binnen te slepen tegen de mannen van Martin Steenvoorden. In de vorige wedstrijd stond Aalsmeer met 2-0 achter, maar wist het op bezoek bij WVHEDW uiteindelijk nog met 2-3 te winnen. Om dat opnieuw te bewerkstelligen moeten de mannen van Servinus alles geven aldus de trainer zelf. Servinus: “We spelen nu al een paar jaar tegen WVHEDW en zij zijn vaak de beter voetballende ploeg. Wij moeten het hebben van onze inzet, dan kunnen we WVHEDW verslaan.”

16042013Aalsmeer-WVHEDW 1

WVHEDW lijkt de stijgende lijn te pakken te hebben. In 2014 werd in competitieverband twee keer gewonnen en WVHEDW zal op revanche zinnen na de nederlaag in de eerste wedstrijd. Servinus is niet verbaasd met de huidige vorm van WVHEDW. Servinus: “Ik had ze zelf hoger verwacht dan waar ze nu staan. Ze hadden vorig jaar al een goede ploeg en ze zijn dit jaar alleen maar sterker geworden. Vooral in de breedte zijn ze versterkt; in aanvallend opzicht hebben ze bijvoorbeeld heel veel keuzemogelijkheden.”

Dit betekent echter niet dat Servinus geen kansen ziet voor Aalsmeer in de thuiswedstrijd tegen WVHEDW. Servinus: “Ik heb er absoluut vertrouwen in dat we dit weekend kunnen winnen. We weten dat we dit seizoen veel punten verloren hebben omdat we de kansen niet afgemaakt hebben. Daarnaast krijgen we doelpunten tegen door persoonlijke fouten. We moeten er voor zorgen dat dit niet gebeurd tegen WVHEDW.”

Op sportpark Aan De Dreef staat komende zaterdag Aalsmeer-WVHEDW op het programma. De aftrap van deze wedstrijd is om 14:30.

Foto’s Jan Vonk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)