Home / Algemeen / Shania van Nuland droomt van het buitenland

Shania van Nuland droomt van het buitenland

Op 13 april werd Shania van Nuland 17 jaar, maar in de topklasse speelt ze alsof ze er al jaren staat. De keepster van de vrouwen van Buitenveldert is nu nog bezig met haar eerste seizoen, maar weet zich nu al in de kijker te spelen in binnen en buitenland. Daarnaast is ze ook genomineerd voor beste keepster en grootste talent van Brabant. Van Nuland: “Ik ben erg blij over hoe mijn eerste seizoen in de Topklasse verloopt.”

Voor het jonge Brabantse talent dat in de zomer de over ging naar Buitenveldert was haar eerste seizoen in de topklasse een mooie ervaring. Van Nuland: “Ik heb dit seizoen veel vertrouwen gekregen van Don Koehorst. Hierdoor heb ik veel kunnen leren op dit niveau. Ik speelde vorig seizoen in de Hoofdklasse en wist dat ik een stapje hogerop kon maken. Ik had wel gehoopt dat het in mijn eerste seizoen goed zou gaan, maar dat het zo goed ging had ik niet verwacht.”
Van Nuland

Dat ze het stapje naar de Topklasse kon maken heeft ze dit seizoen meer dan waar gemaakt. Buitenveldert doet het erg goed dit seizoen en maakt nog kans op het kampioenschap. Hiervoor zullen ze alleen wel moeten winnen van DTS 35 en zal Fortuna Sittard punten moeten laten liggen tegen ATC 65.

Van Nuland valt door haar prachtige seizoen goed op bij vele clubs. Niet alleen in Nederland valt ze op, maar ook in België en Duitsland volgen ze Van Nuland op de voet. Van Nuland: “Ik heb nu meerdere aanbiedingen gekregen uit binnen en buitenland, maar ik heb het erg naar mijn zin bij Buitenveldert. Ik blijf volgend seizoen zeker nog in Amsterdam.”
Shania van Nuland

In de toekomst zit een reisje naar het buitenland er zeker nog wel in. Van Nuland: “Ik droom wel nog van een carrière in het buitenland. Ik zou graag naar Zweden, Duitsland of Amerika willen gaan. Hier kan je van het voetballen leven en dat zou ik wel heel graag willen.” Voor dat ze naar het buitenland gaat is een stap naar de BeNe league een logische tussenstap. Van Nuland: “Het hangt er natuurlijk van af hoe de BeNe league zich ontwikkeld, maar een overstap naar Ajax of Twente zie ik wel zitten.”

Verslag Rob Wiggerink

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)