Home / Algemeen / Silvester M. drie jaar de cel in

Silvester M. drie jaar de cel in

Vanmiddag was de uitspraak in de zaak rond Silvester M. Zoals bekend deelde de voormalig speler van Sporting Noord een fatale trap uit aan een supporter van OSV, dhr. Retz. In een gelaten sfeer legde de rechter uit hoe hij tot het vonnis was gekomen. Met een aantal cameraploegen voor de neus hoorde de familie van slachtoffer en dader de uitspraak aan.

Van de oorspronkelijke eis van 4 jaar is dus iets afgehaald. De rechter achtte bewezen dat Silvester M. met opzet heeft gehandeld en hij herhaalde wat zich had afgespeeld. Zware mishandeling met de dood tot gevolg. Het leed van de familie van het slachtoffer, de preventieve werking naar alle voetballers in Nederland, de rechter heeft het allemaal meegenomen in het vonnis. Van de straf wordt het voorarrest afgetrokken en de schadevergoeding naar de familie van het slachtoffer bedraagt bijna 13.000 euro.

De rechter hield ook rekening met verzachtende omstandigheden. Silvester M. heeft vanaf het begin spijt betuigd en er is direct contact geweest met de familie van het slachtoffer. Silvester M. heeft ook aan alle onderzoeken meegewerkt en had geen strafblad. De rechter vond het ook belangrijk dat getuigen hebben verklaard dat Silvester M. totaal niet als gewelddadig bekend stond en zelfs zijn ploeggenoten af en toe tot bedaren maande. De complete verstandsverbijstering, of zoals de rechter het noemde ‘impulsdoorbraak’ is door niemand te verklaren en maakt deze zaak zeer triest.

Foto Melanie Stuije: De rechtbank van vanmiddag.

Zo komt er waarschijnlijk een einde aan een langlopende zaak. Beide partijen hebben 14 dagen om beroep aan te tekenen. Onduidelijk is of dat gaat gebeuren. De familie van Silvester M. wilde nog niet reageren, maar doet dit misschien later op onze website.

Dit vreselijke incident is misschien een goed moment voor alle voetballers en trainers om zich te bezinnen. Ook Het Amsterdamsche Voetbal constateert soms bij wedstrijden een zeer hoge graad van opgefoktheid bij trainers en spelers en vraagt zich soms af waar de grens ligt tussen op een gezonde manier te willen winnen en waar deze grens overschreden wordt. Het is duidelijk dat een gebeurtenis zoals deze nooit meer voor mag komen op een voetbalveld.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OSV