Simon Ouaali nieuwe trainer VVZ’49

Simon Ouaali is de nieuwe hoofdtrainer van VVZ’49 in Soest. De oud trainer van Chabab werd in november ontslagen bij hoofdklasser Spart Nijkerk terwijl hij daar een contract had voor onbepaalde tijd. Sindsdien zat Ouaali zonder club.

Ouaali (49) was bezig aan zijn vierde seizoen bij Sparta Nijkerk toen hij op 2 november van ontslagen werd. Daarvoor was hij onder andere werkzaam bij Magreb’90 (2011/2012) en in twee periodes bij Chabab. Bij de Amsterdammers was hij van 2007 tot 2010 hoofdtrainer. In 2009 werd hij kampioen met Chabab en promoveerde hij naar de hoofdklasse. Het seizoen 2010/2011 was hij technisch coördinator bij de inmiddels niet meer bestaande club.

Foto Sparta Nijkerk:  Ouaalio krijgt in 2014 de Rinus Michels Award uit handen van  Co Adriaanse
Foto Sparta Nijkerk: Ouaali krijgt in 2014 de Rinus Michels Award uit handen van Co Adriaanse

In 2014 werd hij beloond met de Rinus Michels Award voor de beste amateurtrainer van Nederland. Dat seizoen werd hij met Sparta Nijkerk kampioen van de hoofdklasse. Het bestuur van VVZ’49, dat uitkomt in de eerste klasse zaterdag is zeer verheugd met de aanstelling van Ouaali. “Wij hebben met Simon een goede en prestatieve trainer binnengehaald waarmee we de lang gewenste promotie naar de Hoofdklasse hopen te bereiken.”

Ouaali, die de opvolger is van Peter van Diermen tekende een contract van twee jaar. Op 26 juli start Ouaali aan zijn nieuwe klus. Klik hier voor de stand in de zaterdag eerste klasse A

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)