Sinds lange tijd nederlaag AFC

Vanmiddag speelde de topklasser AFC tegen De Treffers. Beide ploegen hebben uit de afgelopen zes wedstrijden 16 punten gehaald. Ondanks dat AFC deze sterke serie in de topklasse heeft neergezet konden ze deze reeks helaas niet voorzetten. De Amsterdammers verloren namelijk in Groesbeek met 3-0.

Na een klein kwartier viel het eerste doelpunt van De Treffers. Er werd een scherpe voorzet gegeven die wat ongelukkig op het been van Mike Ruijter kwam en zo raakte de bal  de paal.  In de rebound werd de bal ingetikt door Jean Black. AFC speelde slordig en verloor de bal makkelijk. De Treffers maakte daar zorgvuldig gebruik van door in de 24e minuut de 2-0 te maken. Een prima opening van Van Riel op Verbeek die Enrico Patrick passeerde en de bal werd uiteindelijk voor de handen van keeper Kerwin Hartman weggehaald door Jean Black, die de 2-0 wat rommelig inschoot. Later weet Hartman Black van zijn derde treffer te houden door goed in te grijpen.

In de 40e minuut neemt, de in de basis teruggekeerde, Magid Jansen een vrije trap voor AFC. De bal wordt door de muur van De Treffers weggekopt. Met een mislukte uithaal, komt de bal ineens voor de voeten van Jasper de Haer, die hem wat klungelig raakt en deze grote kans niet weet te benutten.

Na de rust nam Willem Scheerens de eerste vrije trap namens AFC. Maar de bal werd helaas door iedereen gemist. In de 56e minuut werd de wedstrijd beslist. Vanuit een vrije trap van Robin Janssen, werd de bal in de verre hoek gekopt door Jasper Zuidwijk. Mike Derlagen liep goed mee naar voren en gaf de bal bij de tweede paal maar Bas Ent raakte de bal niet goed genoeg. Even later haalde Van Riel hard uit maar het schot werd prima geblokt door Hartman.

In de slotfase krijgt AFC nog een kans door een lange bal van Barry Tjeertes op Jasper de Haer. De Haer scoort, maar hindert hierbij echter de keeper, dus de eretreffer wordt afgekeurd.

Door de nederlaag zakt AFC naar de zesde plaats. Volgende week speelt de ploeg van Cor ten Bosch thuis tegen EVV.