Home / Algemeen / Sitil (Aalsmeer): “Genoeg kwaliteit om te handhaven in eerste klasse”

Sitil (Aalsmeer): “Genoeg kwaliteit om te handhaven in eerste klasse”

FC Aalsmeer kent tot nu toe een moeizaam seizoen in de zaterdag eerste klasse A. De ploeg van Cor van Garderen bivakkeert op de één na laatste plaats met slechts acht punten uit tien wedstrijden. Aanvoerder Burak Sitil is er van overtuigd dat het goed gaat komen dit seizoen.

Sitil vindt dat zijn ploeg na tien speelrondes op een hogere plek in de ranglijst had moeten staan. “We hadden zeker meer punten moeten hebben,” vertelt Sitil. “Het is niet zo dat we echt slechte wedstrijden hebben gespeeld. We hebben wat nieuwe jongens in het team en er zijn ook een aantal jongens vertrokken. Dat had allemaal even tijd nodig. Daarnaast zijn we een klasse hoger gaan spelen en moet je effectiever omgaan met de kansen die je krijgt in een wedstrijd. Ook de fouten die je maakt worden in de eerste klasse gelijk afgestraft.”

De captain heeft er echter alle vertrouwen in dat Aalsmeer zich in ieder geval handhaaft dit seizoen. “We hebben genoeg kwaliteit in het elftal om ons te handhaven. We spelen de laatste wedstrijden wel wat minder, maar als we weer met de juiste mentaliteit en instelling de wedstrijden ingaan en ook meer overtuiging hebben in het afronden van de kansen, moet het goed komen.”

Aankomende zaterdag gaan de Aalsmeerders voor de beker op bezoek bij derdeklasser Arsenal. Sitil moet deze wedstrijd vanaf de kant bekijken, nadat hij tegen Geinoord Nieuwegein rood kreeg voor het neerhalen van een doorgebroken speler. “Ik zag hem niet aankomen en haalde hem in het strafschopgebied neer. Tegen Arsenal moet ik nog toekijken, maar volgende week tegen Volendam ben ik er weer bij. We kunnen tegen Arsenal aan het vertrouwen werken. Toch moeten we ze zeker niet onderschatten. Wij zitten niet in een luxe situatie om gemakzuchtig te denken en zij willen natuurlijk graag stunten tegen een eersteklasser. Als wij met een goede instelling spelen, moet de kwaliteit van ons de doorslag geven.”

Foto: Jaap Maars

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)