Siver Abdulrahman (Ajax) blijft hoopvol: “Wij denken niet aan degradatie”

Dat Ajax een lastig seizoen meemaakt, is wel duidelijk. Toch bieden de wedstrijden sinds de winterstop hoop op betere tijden bij de zaterdag Hoofdklasser. De huidige twaalfde plaats betekent aan het eind van de rit nacompetitie voor de degradant uit de Topklasse, maar van wanhoop is volgens Siver Abdulrahman geen enkele sprake. “Het woord degradatie is bij ons nog niet gevallen.”

“Natuurlijk hadden we hier van tevoren geen rekening mee gehouden. Het doel was om terug naar de Topklasse te promoveren”, zegt Abdulrahman, die de tegenvallende prestaties wel kan verklaren. “We wisten dat we aan het begin van het seizoen nog aan elkaar moesten wennen. Na de degradatie waren veel ervaren spelers vertrokken en in hun plaats kwamen jonge spelers met potentie. Met een grotendeels nieuw elftal, een nieuwe trainer (Jorg Smeets verving Bart Logchies, red.) en een nieuw systeem heeft het wennen een half jaar geduurd. Misschien iets te lang.”

Siver Abdulrahman Ajax

Inmiddels is iedereen wel aan elkaar gewend. “Na de winterstop zijn we bijvoorbeeld goed begonnen, maar afgelopen twee wedstrijden (1-3 nederlaag tegen Odin ’59 en 1-0 bij SDC Putten) waren apart. Als je zulke wedstrijden, waarin je eigenlijk veel beter bent dan de tegenstander en meer kansen krijgt, tien keer speelt, win je acht keer. Alleen hielden wij er nu nul punten aan over.”

Zo’n soort wedstrijd speelde Ajax eerder dit seizoen ook tegen Eemdijk, de tegenstander van aankomende zaterdag. “Ook toen hadden we in de eerste helft met 4 of 5-0 voor moeten staan, maar verloren we uiteindelijk met 2-4. We gaven het te gemakkelijk weg en dat moeten we deze keer voorkomen. We zijn ervoor gewaarschuwd. Eemdijk is een fysiek sterke ploeg, maar als wij deze keer wel onze kansen afmaken, heb ik er vertrouwen in.”

Siver Abdulrahman Ajax

Hoewel Abdulrahman aan zijn achtste seizoen bezig is op Sportpark De Toekomst, durft hij zichzelf niet ‘Mister Ajax Zaterdag’ te noemen. De 33-jarige verdediger plakt er wel nog een seizoen aan vast. “Vorig seizoen was al duidelijk dat ik langer zou blijven. Over de toekomst ben ik positief. Wij kijken stiekem naar het linkerrijtje, ondanks dat we er niet heel goed voor staan. Er zijn nog genoeg punten te behalen in de komende negen wedstrijd. Het woord ‘degradatie’ is dit seizoen bij ons nog niet gevallen, daar denken wij niet aan.”

Foto’s Ricky Sportphotography

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)