Home / Algemeen / Siver Abdulrahman (Ajax) zet kampioenschap nog niet uit het hoofd

Siver Abdulrahman (Ajax) zet kampioenschap nog niet uit het hoofd

Ajax heeft in de zaterdag hoofdklasse een zwaar programma voor de boeg. De Amsterdammers spelen de komende weken tegen achtereenvolgens Noordwijk, Achilles Veen, Swift en Ter Leede. Siver Abdulrahman hoopt dat hij fit kan beginnen aan de cruciale wedstrijden die de ploeg van Jorg Smeets te wachten staan.

De aanvoerder van Ajax moest het uitduel met DFS Opheusden (3-1 verlies, red.) van afgelopen zaterdag laten schieten, nadat hij tegen Spijkenisse uitviel met een knieblessure. “Ik verrekte tegen Spijkenisse mijn kniebanden en daar heb ik nu nog steeds een beetje last van. Ik hoop zaterdag tegen Noordwijk al te spelen, maar als ik dat niet red ben ik er volgende week tegen Achilles Veen sowieso weer bij.”

Voor Ajax kwam er tegen DFS een einde aan een reeks van acht ongeslagen wedstrijden in de competitie. “Op basis van strijd en inzet was het een terechte nederlaag,” aldus Abdulrahman. “We hadden pech dat Reda Kharchouch en Stanley Akoy al snel uitvielen met blessures. Het was niet de oorzaak van de nederlaag, maar het heeft natuurlijk wel invloed op de wedstrijd. Natuurlijk is het jammer dat er een einde is gekomen aan onze reeks. Toch moeten we gewoon verder gaan met waar we mee bezig waren.

Foto Paul Stoeltie | Siver Abdulrahman in duel met Max van Wakeren (Swift)

De nummer vijf van de zaterdag hoofdklasse A moet het de komende wedstrijden in ieder geval doen zonder Berry van ’t Land. Hij kampt met een schouderblessure. Daarnaast zijn Reda Kharchouch en Abdulrahman zelf nog twijfelgevallen voor de wedstrijd tegen Noordwijk. “Ik hoop dat we met een fitte selectie aan deze belangrijke wedstrijden kunnen beginnen en anders moeten de reservespelers het doen. Je ziet dat veel teams tegen schorsingen en blessures aanlopen. Uiteindelijk bepaalt de breedte van de selectie ook hoever je komt.”

Abdulrahman heeft als doel om aan het eind van het seizoen met een periodetitel te staan. Toch heeft de captain het kampioenschap nog niet helemaal uit het hoofd gezet. “Je ziet bij FC Barcelona – Paris Saint-Germain maar weer wat er in voetbal kan gebeuren. We moeten echter wel realistisch blijven. Op dit moment richten we ons op een periodetitel.”

Foto boven: Ricky Sportphotography 

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)