Home / Algemeen / Sjoerd Jens met AFC aan vooravond historisch kampioenschap
Sjoerd Jens viert samen met Randel Shakison (l) de treffer van laatst genoemde

Sjoerd Jens met AFC aan vooravond historisch kampioenschap

AFC draait een fantastisch seizoen en kan aankomend weekend kampioen van de Topklasse worden. Waar het elftal historisch goed presteert beleeft Sjoerd Jens een wisselvallig jaar. De aanvaller heeft veel last van zijn knieën en is minder belangrijk dan in de afgelopen seizoenen. Het Amsterdamsche Voetbal sprak met Jens over het naderende kampioenschap en de toekomstplannen van de AFC-er.

De Amsterdammers kunnen dit weekend dus al kampioen worden, al zijn zij hiervoor wel afhankelijk van de concurrentie. Jens: “ Onze vier overgebleven concurrenten spelen tegen elkaar, alleen als beide wedstrijden gelijk eindigen en wij winnen kunnen we zondag al feest vieren. Het zou natuurlijk prachtig zijn om in eigen huis tegen WKE kampioen te worden. Anders gebeurt het waarschijnlijk volgende week in Echt, dat zou toch een stuk minder zijn. We komen dan pas twee uur na de wedstrijd in Amsterdam aan waardoor de supporters lang op ons moeten wachten en we korter feest kunnen vieren.”

Sjoerd Jens in de lucht

Als de titel voor AFC binnen is wacht de strijd om het algeheel landskampioenschap, wedstrijden waar Jens naar uitkijkt. Jens: “ Het algehele landskampioenschap is het ultieme doel van dit seizoen. Vier jaar geleden speelden we met AFC ook voor deze titel, toen redden we het niet. Dit jaar hoop ik op Spakenburg als tegenstander, in dat elftal spelen namelijk een aantal oud-teamgenoten van mij.”

Ondanks het naderende kampioenschap kijkt Jens met gemengde gevoelens terug op het seizoen. Jens: “Als geheel loopt het dit jaar fantastisch, maar voor mij is het persoonlijk toch een minder seizoen. Zo heeft de nieuwe trainer heeft een spelopvatting waardoor ik minder aan spelen toe kom. Ook word ik een dagje ouder en heb ik, mede door het kunstgras, veel last van mijn knieën. Daarnaast mis ik ook het beetje geluk dat nodig is om veel te scoren. In de voorgaande seizoenen schoot ik er steeds minimaal dertien in, dit jaar staat de teller pas op drie goals.”

AFC Kampioen ?

De spits weet nog niet of hij volgend jaar doorgaat bij het team van Willem Leushuis. Jens: “Ik heb met AFC gesproken en zij hebben de beslissing aan mij gelaten. Dat is natuurlijk erg fijn en geeft een goed gevoel. Maar ik ben er nog niet uit. Sinds deze week heb ik een nieuwe baan waarbij er meer van mij wordt gevraagd. Ook moet ik afwachten hoe het met mijn knieën gaat. Ik wacht tot twee weken voor de overschrijvingstermijn voordat ik mijn keuze ga maken. Als ik besluit te stoppen blijf ik sowieso bij AFC en ga ik in een lager team op zaterdag spelen.”

Send this to a friend