Periode titel Aalsmeer
FC Aalsmeer op titelkoers

Slagroom op de taart voor FC Aalsmeer, nu de kers nog

Er stond wat op het spel voor FC Aalsmeer. Kagia kwam op bezoek in Aalsmeer. De koploper van de tweede periode tegen de koploper van de ranglijst. Dat de ploeg van Ted Verdonkschot aan een uitstekende reeks bezig is, werd ook zaterdagmiddag weer op het scorebord bevestigd: 3-1.

Onder het genot van een waterig zonnetje, weinig wind en zo’n vijfhonderd aanwezige toeschouwers was Aalsmeer in het onderlinge treffen een maat te groot en stapte na de 3-1 overwinning content van het veld. De eerste periodetitel was binnen, evenals een goede generale voor de komende wedstrijden wanneer het ploegen treft die in het rechterrijtje bivakkeren. In de vorm die het nu ten toon spreid mag dat geen grote hobbels opleveren. Hoewel er wijze lessen zijn geleerd in het verleden. In deze klasse zijn de verschillen niet groot.

Aalsmeer

Verdonkschot: we speelden de eerste helft opnieuw weergaloos

De spijkers van de pijnbank waar Kagia op lag, waren zaterdagmiddag venijnig. Toen Aalsmeer voor rust al de duimschroeven stevig aandraaide, was er voor Kagia geen houden meer aan. De beslissing had eigenlijk in het eerste half uur moeten vallen, Kagia werd kunstmatig in leven gehouden. Calvin Valies opende de score, een mooie aanval over links waar Luke Vahle dezelfde Valies in stelling kon brengen. De 2-0 volgde al snel; Adil Lechkar sneed naar binnen en ronde bekwaam af. Toen de Aalsmeerse storm was gaan liggen mocht Kagia via Gijs van Dijk wat terug doen: 2-1.

In Aalsmeer lijkt het karakter van de coach in het spel terug te zien. Ted Verdonkschot is nadrukkelijk aanwezig en coacht zijn ploeg naar voren. Natuurlijk heeft iedere trainer zijn eigen manier en mogen daar geen harde conclusies aan verbonden worden. Feit was wel dat Aalsmeer energieker oogt en speelt om te winnen. Om het publiek te vermaken. En dat lukt.

Verdonkschot - Aalsmeer
Eerste prijs voor Verdonkschot dit seizoen is een feit

Mike Dam zorgde ruim twintig minuten voor tijd voor de beslissing. In het laatste kwartier liet Aalsmeer het na om Kagia alsnog te slachten met 4-1 of zelfs 5-1. Ted Verdonkschot was in zijn nopjes. ,Dit is weer een mooie zege. We hebben een prijs, de periodetitel, de slagroom op de taart. We moeten alleen nog de kers erop zetten. Dat is het kampioenschap. De club leeft en dat was één van de doelstellingen. We hebben de wedstrijd gecontroleerd, al kreeg Kagia tien minuten voor tijd nog wel een enorme kans op de 2-3. Het was een leuke pot voetbal, we hebben weer veel mogelijkheden tot scoren gecreëerd.”

Foto’s: Ton van Eenennaam

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klass D

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)