Home / Algemeen / Slecht nieuws voor AFC en Chabab
Mike Derlagen namens AFC tegen Lienden

Slecht nieuws voor AFC en Chabab

AFC en FC Chabab hebben geen voordeel van het feit dat FC Lienden zich volgend seizoen terug trekt uit de topklasse zondag. De vrijgekomen plaats zal worden ingenomen door een extra promovendus via de nacompetitie zo liet de KNVB weten.

De KNVB heeft drie scenario’s in gedachten als het gaat om het opvullen van de door FC Lienden opengevallen plaats. Twee van de drie scenario’s zullen geen optie zijn omdat de club momenteel op de tweede plaats staat in de topklasse.

Een woordvoerder van de KNVB: “ Als FC Lienden op een veilige plaats staat in de topklasse (plek 1 tot en met 12) dan ontstaat er een ‘open’ plaats in de competitie. Deze wordt dan opgevuld vanuit de nacompetitie. Normaliter is er via de nacompetitie zondag (topklasse/hoofdklasse) slechts een plaats te verdienen voor het nieuwe seizoen in de topklasse. In dit geval zouden dat er dus twee zijn. De finale hoeft dan niet meer gespeeld te worden.”

Concreet houdt dit in dat alleen de nummer dertien (op dit moment AFC) van de ranglijst meer kans heeft om in de topklasse te blijven. De nummer veertien (op dit moment Chabab) zal dus toch automatisch degraderen. De geruchten dat er nog maar twee, in plaats van drie, clubs zouden degraderen is bij deze dus ontkracht. Vorig seizoen promoveerde Chabab naar de topklasse door de lange weg via de nacompetitie met succes af te leggen. In de finale won het toen van Quick.

Afgelopen weekend verloor AFC met 0-2 van Lienden en komende zondag ontvangt Chabab de club.

Kijk voor de actuele stand en het programma op de klassenpagina van de zondag topklasse.

Send this to a friend