Slechte beurt HBOK en Swift in 1B

In de zaterdag eerste klasse B hebben de Amsterdamse clubs geen goede resultaten geboekt. Swift verspeelde dure punten tegen Voorschoten (1-1) en eindigde het duel zelfs met tien man. HBOK verloor  met maar lieft 6-0 van mede promovendus HVC ’10.

Het elftal van Kees Oostermeijer is de competitie goed gestart en reisde vol vertrouwen af naar Voorschoten. Swift begon het duel nog best aardig en kwam na een half uur verdiend op voorsprong. Nieuweling Stef Lelieveld was het eindstation van een mooie aanval en zorgde voor de verdiende 0-1.

Na de openingstreffer daalde het niveau van de wedstrijd.  De gelijkmaker van de thuisclub viel in de in de 60ste minuut nadat een overtreding op Hasse Bosmboom niet werd bestraft en Tjin-Asjoe kon profiteren. Twintig minuten voor tijd moest Swift met tien man verder. David Louiszoon beging een zware overtreding en werd terecht van het veld gestuurd. De rode lantaarndrager probeerde in de slotfase van de man meer situatie te profiteren en ging op jacht naar de eerste zege. Swift hield echter stand en dus eindigde het duel in een teleurstellend 1-1 gelijkspel.

1

Ook voor HBOK een teleurstellend duel. Het elftal van Don Guezen ging op bezoek bij mede-promovendus HVC’10 en begon dramatisch. Binnen twee minuten scoorde HVC’10 twee keer.  Eerst een vrije trap van Benard, daarna een lob van Warbout. De derde treffer was ook van Warbout, met een 3-0 achterstand zocht HBOK de kleedkamer op.

4

Na rust moesten de bezoekers nog eens drie treffers incasseren. Bernard schoot in de 71ste minuut een vrije trap tegen de touwen en zorgde voor de 4-0. In de slotfase wisten Smits en Morais ook te scoren waardoor het duel in een 6-0 nederlaag voor HBOK eindigde. De nederlaag tegen HVC’10 is alweer het derde verlies op rij voor HBOK. Volgend weekend kans op revanche, de mannen van Guezen ontvangen dan laagvlieger DSO in Zunderdorp.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 1B

Foto’s Rikus de Lange: HVC’10 – HBOK