Slechte start voor kampioen Lebo: “We moeten een beetje roeien met de riemen die we hebben”

Landskampioen ASV Lebo staat in de Eredivisie na drie wedstrijden onderaan met nog nul punten. De ploeg van Calvin Blankendal verloor achtereenvolgens van Marlene, De Hommel en Watergras. Daarvoor won het wel nog de supercup van ’t Knooppunt.

Trainer Calvin Blankendal over de slechte start van zijn ploeg: “Het lijkt er een beetje op dat we in een vrije val zitten. Wekelijks zijn er wel drempels waar we overheen moeten. We missen spelers ook door blessures. We hebben minder spelers dan normaal.”

De drempels waar Blankendal op doelt zijn onder andere twee rode kaarten tegen De Hommel en de zware blessure van Omar Tissoudali. “We moeten een beetje roeien met de riemen die we hebben,” zegt Blankendal. “We hebben ook niet echt ervaren spelers erbij dit seizoen, wel een aantal jeugdspelers. Dat is een bewuste keuze geweest. Want we willen inzetten op de jeugd. Daar staan we ondanks deze nederlagen nog steeds volledig achter.”

Tijd om er een beetje lekker in te komen heeft ASV Lebo niet. Komende periode speelt de landskampioen onder andere tegen FC Eindhoven, koploper Hovocubo en stadsgenoot ’t Knooppunt. “Ook de komende wedstrijden worden pittig. We krijgen dan allemaal play off-kandidaten, maar hopelijk kan dat juist de spelers wat extra motivatie geven.”

Naast de tegenslagen die de ploeg van Blankendal moest verwerken, is de oefenmeester niet echt verrast door de slechte start. “Ik wist wel dat het zwaar zou worden. Dat zag je ook bij de vorige landskampioenen.” Blankendal is logischerwijs voorzichtig in het uitspreken van een doelstelling. “We willen rond de winterstop bij de eerste vijf zitten en van daaruit willen we kijken waar we staan.”

Kijk hier voor de stand en het programma in de Eredvisie zaalvoetbal.

Tekst: Koen Vanhellemont

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)