Slechte tweede helft doet DCG de das om tegen EDO

DCG heeft zichzelf een slechte dienst bewezen in de districtsbeker. Tegen zondag eersteklasser EDO kwam het in de eerste helft al op een 3-1 voorsprong maar slaagde er niet in om deze vast te houden: 3-5. Ondanks de nederlaag heeft DCG nog wel een kans om de volgende ronde te bereiken. Het moet dinsdag met twee doelpunten verschil zien te winnen van het al uitgeschakelde OSV.

Doelman Desmond van der Moot zag zijn ploeg uitstekend aan de wedstrijd beginnen. ”We kwamen al snel op 1-0 door een doelpunt van Bilal el Jafouri.” De gasten uit Haarlem trokken de stand gelijk door middel van een strafschop. ”Ik vond de penalty onterecht. Een speler van hun dribbelde het zestienmetergebied in en werd heel licht geraakt.”

20160828 DCG EDO Jeroen de Kock 2

DCG liet zich niet van de wijs brengen door deze tegenvaller en twee nieuwelingen zorgden ervoor dat het veldoverwicht werd uitgedrukt in de score. De van Zeeburgia overgekomen Donny Day zorgde met een individuele actie voor de 2-1 en even later was het Mo Madmar (Nieuw-Utrecht) die de bal in de kruising deponeerde: 3-1. Vlak voor de pauze kwam EDO terug in de wedstrijd en die treffer zou goud waard blijken.

20160828 DCG EDO Jeroen de Kock Joshua Koene

Trainer Danny van der Moot was tevreden over de eerste helft. ”We spelen EDO in de eerste helft van de mat en we hadden de mogelijkheden om meer doelpunten te maken dan drie. In de tweede helft werden de afspraken die we in de rust hadden gemaakt niet nagekomen. We voetbalden niet meer en de ruimtes werden te groot. Ik moest ook drie keer gedwongen wisselen vanwege kleine blessures.”

EDO profiteerde optimaal van de wanorde bij DCG en draaide de wedstrijd helemaal om. Het werd daarbij ook in het zadel geholpen doordat DCG noodgedwongen met tien man kwam te staan. Bilal el Jafouri moest het veld verlaten met een op het oog zware blessure aan zijn onderbeen. Op dat moment had Danny van der Moot al drie keer gewisseld. EDO kon hierdoor uitlopen naar een 3-5 overwinning.

20160828 DCG EDO Jeroen de Kock 5

DCG kan zich dus nog wel plaatsen voor de volgende ronde, maar er wordt voornamelijk uitgekeken naar de seizoensouverture tegen Pancratius. Danny van der Moot: ”Wedstrijden tegen Pancratius zijn altijd beladen. De club en de spelers kennen elkaar goed. Wij hebben een goede voorbereiding gehad waarin we grote stappen hebben gemaakt. We zijn veel sterkhouders kwijtgeraakt maar ik denk dat we bij de eerste vijf kunnen eindigen.”