Slechts een punt voor Chabab

Topklasser Chabab heeft aan de ontmoeting in Amsterdam met Sneek Wit Zwart slechts een punt over gehouden. Op sportpark Riekerhaven werd het na een matig duel tussen de twee nieuwkomers in de topklasse 0-0. Chabab had een licht overwicht maar kon dit niet in doelpunten uitdrukken.

Het is voorlopig al het hele seizoen een probleem voor de ploeg van trainer Alami Ahannach. Zijn ploeg weet maar niet of zelden te scoren. Ook tegen SWZ was dit het grootste manco. De Amsterdammers ontbreekt het echt aan een afmaker.

Geluk bij een ongeluk was dat de gasten er ook bitter weinig tegen over stelden. In de eerste helft was en schot van Van der Veen nog een van de gevaarlijkste momenten maar echt in de buurt van het doel kwam dat schot niet.  De corner van Grendel draaide in één keer op de paal maar van een goede uitgespeelde aanval was in de eerste helft geen sprake. Chabab kwam ook niet verder dan een afstandsschot van Jamal Dibi en een actie van Emrane die door doelman Van der Meulen te niet werd gedaan.

De tweede helft was iets aantrekkelijker. Chabab voelde dat er toch meer te halen viel dan een gelijkspel. Een vrije trap van Dibi leverde net geen treffer op. De spelmaker had misschien nog recht op een strafschop halverwege de tweede helft maar de arbiter vond het geen penalty waardig. In de slotfase kopte Kaabah van dichtbij nog in de handen van Van der Meulen waardoor het 0-0 bleef.

Chabab heeft nu vier punten uit vier wedstrijden en staat daarmee net boven de laatste plaatsen. SWZ en De Treffers hebben ook vier punten maar hebben een duel meer gespeeld.