Slimmer Vriendeschaar verslaat De Meer

In de zondag derde klasse D heeft De Meer een nederlaag geleden bij Vriendenschaar. De ploeg van Carlos Alarcon Vidal verloor met 2-0. Beide doelpunten vielen na rust.

In de eerste helft lijkt de wedstrijd meer op een schaakspel aangezien er voor beide ploegen geen enkele kans valt te noteren. Beide teams zakken in en willen daarmee de andere partij het spel laten maken en dit via de counter afstraffen. Na 45 minuten fluit de goed leidende scheidsrechter Maurice de Hond voor de rust die dan ook met een brilstand wordt bereikt.

De eerste kans van de wedstrijd volgt pas in de 46e minuut als De Meer de bal op het middenveld verliest en de rechtsbuiten de bal naast de kruising mikt. In de 48e minuut volgt er een vrije trap van Vriendenschaar op achttien meter afstand, maar deze bal weet Ruben Schinkel tot corner te verwerken. Uit deze ingestudeerde corner komt Vriendenschaar op 1-0, als de bal voorbij de tweede paal in een keer door aanvoerder Niek Amelink in de kruising wordt geschoten.

Vriendenschaar - De Meer 2

In de 58e minuut was er de eerste kans voor De Meer toen Stefan de Vries van 25 meter een schot op het doel van Vriendenschaar afvuurde. Eentje die door keeper Rody Honigh met moeite tot corner kan worden verwerkt. Rond de 69e minuut een snelle aanval van Vriendenschaar over links, waarna de bal hard wordt voorgegeven maar de spits van Vriendenschaar raakt de bal niet goed en deze gaat net naast. In de 84e minuut wordt na een snelle aanval van De Meer Tes Abbenhues bereikt, maar hij schiet net naast.

De Meer probeert nu toch meer druk te zetten op Vriendenschaar, maar na een snelle counter van Vriendenschaar krijgt Annass Jijihi de bal, de assistent-grensrechter en vlagt voor buitenspel, maar scheidsrechter Maurice de Hond laat doorspelen en Annass Jijhi weet Ruben Schinkel vandaag voor de tweede keer te passeren en De Meer komt hierdoor op een 2-0 achterstand. De laatste kans in de negentigste minuut is voor De Meer als de bal bij een corner goed wordt ingekopt, maar op de doellijn door de verdediging van Vriendenschaar wordt weggewerkt. Vlak hierna fluit de goed leidende scheidsrechter Maurice de Hond voor het einde en trekt De Meer aan het kortste eind.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 3D.