jos

Slordig JOS/Watergraafsmeer zet Alphense Boys eenvoudig opzij

Het duurde iets langer dan vijf minuten voordat JOS/Watergraafsmeer de ban brak tegen Alphense Boys, kende een heel slordige fase na rust maar uiteindelijk wist de ploeg van trainer Cor Ten Bosch relatief eenvoudig te winnen. Het eindigde in 5-1 in Amsterdam, door onder meer drie doelpunten van Jurre Duijn.

Edwin Sudibyo moest vijf keer de bal uit het net halen tegen oude club JOS

Het weerzien met zijn oude trainer, team en club had Alphense Boys doelman Edwin Sudibyo vast anders voorgesteld. Hoewel onderaan de ranglijst, roepen dit soort wedstrijden altijd extra krachten op voor spelers die weer bij hun oude club op de mat staan. JOS gaf direct vol gas en de eerste twintig minuten werd de laagvlieger onder de voet gelopen. Tim Plemper en twee keer Jurre Duijn waren scherp in de afronding: 3-0. ,,Het was een wedstrijd waar niets anders dan winst telde”, aldus Ten Bosch. ,,We hadden erg goed getraind deze week, ik kon Derre Kwee weer opstellen. Ik had het één en ander omgezet.”

jos

Met een ruststand van 3-0 telde een gewaarschuwd man voor elf. ,,We gingen steeds gekkere dingen doen. Te lang aan de bal, onnodige handelingen. Het was een duiventil, waarin iedereen met elkaar bezig was. Nee, we kwamen ook niet goed uit de rust”, zag de gelouterde oefenmeester.

jos
Code ‘rood’ na rust voor het doel van Bas Schol

Alphense Boys wist terug te komen tot 3-1, tien minuten na de theepauze, via Hunkan Cem Sahin. Boris Santen wist de marge vanaf de penalty stip – nadat Luciandro Andeloe gevloerd werd – opnieuw tot drie te brengen en met enkele frisse wissels werd het een kwestie van uitspelen. Jurre Duijn maakte zijn derde van de zaterdagmiddag. ,,Een makkelijke overwinning, en zeker niet kleurloos. We maken het goed af, de wissels pakten goed uit voor ons. Wel waren we te slordig aan de bal, in fases. Dat tekent ook onze wisselvalligheid. Volgende week nog één keer gas geven tegen Hoogland (wedstrijd AFC’34 – Hoogland is voor zondagmiddag afgelast, red.). Wij doen nog mee, die druk leg ik mezelf ook op.”

cor ten bosch
Cor ten Bosch: ,,Ik leg mezelf veel druk op”

Foto’s: Mario Wormhoudt

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Vierde Divisie A

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)