Home / Algemeen / Sloten/Rivalen vanaf vandaag weer SC De Eland

Sloten/Rivalen vanaf vandaag weer SC De Eland

Vanaf vandaag (maandag) is de naam SC De Eland weer terug in het Amsterdamse voetbal.  De roemruchte club uit de Jordaan veranderde in 1985 haar naam naar een fusie met Sportclub West in Sloten en later, na weer een fusie, in Sloten/Rivalen. Nu is het dus gewoon weer SC De Eland.

Voorzitter Wim de Vries is blij met de naamswijziging. De Vries: “ We hadden het er binnen het bestuur al een paar jaar over om terug te keren naar de oude naam. Veel leden hadden niet veel met de huidige naam. De druppel was het incident met Nieuw Sloten. Steeds als wij uit moesten spelen werden we raar aangekeken en moesten we uitleggen dat we echt een andere club zijn.”

Op een druk bezochte ledenvergadering stemden de leden in met de naamsverandering. De oude clubkleuren (groen en wit) keren terug en naam is officieel vastgelegd bij de Kamer van koophandel. Ook de KNVB gebruikt de nieuwe naam al.

De Vries: “ We zijn momenteel druk doende om de website in te richten. Hij is al in de lucht maar we moeten er nog wel het een en ander aan doen. Ook hebben we een Facebook pagina gemaakt en daar krijgen we veel leuke reacties. Vooral uit de Jordaan. Dat doet me goed.”

Het komend seizoen start de vereniging met zes teams op zondag en twee op zaterdag. Een jeugdafdeling heeft de club niet. De Vries: Ons eerste zondagteam bestaat uit jongens tussen de achttien en 25 jaar. De afgelopen twee jaar speelde ze als derde team en zijn twee jaar op rij kampioen geworden. Het is nu de tijd om ze het eerste elftal te maken.”

Het eerste zondagteam komt uit in de vijfde klasse. Het eerste zaterdagteam speelt in de vierde klasse.