Sloterdijk ontslaat trainer na vals spelen

Zondag vierdeklasser AVV Sloterdijk heeft woensdagavond trainer Riza Bayrak ontslagen. Aanleiding is dat Byrak afgelopen zondag tegen SDZ de niet speelgerechtigde Robin de Weij liet meespelen. Vooral  de slechte publiciteit die de club daar mee kreeg woog zwaar mee in de beslissing.

Voorzitter Jan Scholte: “ Wij nemen als club onze verantwoordelijkheid. Dit kunnen wij niet accepteren. In een gesprek met de trainer hebben we aangegeven dat we zo niet met elkaar verder kunnen. Hij begreep het wel en weet dat hij stom heeft gehandeld. Vervolgens trok hij dezelfde conclusie als het bestuur dat we niet met elkaar verder kunnen.”

Bayrak bracht in de tweede helft Ajax-speler Robin de Weij binnen de lijnen ondanks dat de trainer wist dat De Weij niet speelgerechtigd is. Door de publiciteit die na dit voorval ontstond kwam Sloterdijk in een slecht daglicht te staan.

Robin de Weij in actie voor Sloterdijk
Robin de Weij in actie voor Sloterdijk

Sloterdijk wil met het ontslaan van Bayrak laten zien dat het dit soort acties niet tolereert en hier niet mee geassocieerd wil worden. Scholte: “Vanavond (donderdag, red) lichten we de spelersgroep in en gaan we kijken hoe we verder moeten. DE trainer van de zaterdag zal het voorlopig overnemen. De KNVB hebben we op de hoogte gesteld van onze maatregelen.”

Na het wegsturen van Bayrak besloten diverse spelers op te stappen.  Komend weekend gaat de bekerwedstrijd tegen Diemen in ieder geval niet door. Scholte: “ De trainer heeft de spelers zelf gebeld en een aantal jongens, die door hem naar de club zijn gekomen, hebben besloten per direct te stoppen. Ik weet niet precies hoeveel het er zijn maar ik denk zo’n vier of vijf.  Komend weekend hebben we dus niet genoeg spelers dus hebben we ons teruggetrokken uit de beker. We hopen volgende week weer compleet te zijn maar daar ik ga met de KNVB voor in overleg.”

Scholte: “ Ik wil nogmaals herhalen dat we dit gedrag van onze trainer en begeleidingsstaf niet goed keuren. We hebben ze dus allemaal weggestuurd. We hopen zo het juiste gedaan te hebben om de naam van onze club weer een beetje positief in het nieuws te zetten.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!