Robin de Weij in actie voor Sloterdijk

Sloterdijk stelt niet speelgerechtigde Ajax-speler op

De wedstrijd tussen SDZ en Sloterdijk krijgt zeker nog een vervolg. De wedstrijd in de vierde klasse eindigde vanmiddag in 1-1 maar Sloterdijk stelde na rust Robin de Weij op. De Weij speelt bij Ajax en deed gewoon maar even mee. Hoezo spelerspas controle!

SDZ was de eerste helft heer en meester en stond dankzij een doelpunt van Stefan van de Berg met 1-0 voor. Na rust veranderde het spelbeeld compleet nadat er bij Sloterdijk een wissel had plaatsgevonden. Niemand minder dan Robin de Weij, een selectie speler van Ajax zaterdag, viel in en zorgde ook nog eens voor de gelijkmaker.

Assistent-trainer Dick Meerman van SDZ herkende De Weij, die ook nog eens jeugdtrainer bij SDZ is geweest, en maakte foto’s. Meerman: “ We hebben de scheidsrechter vlak voor het begin van de tweede helft gelijk gewaarschuwd.  Bij de spelerspas controle vooraf liep het al raar. Onder nummer veertien stond ‘Kruk Mohamed Ali” en er was geen spelerspas van hem. Alleen een voorlopige pas. Sloterdijk bestaat uit allemaal jongens van Marokaanse afkomt en Robin is toch echt een blanke jongen en speelde met nummer veertien.”

Robin de weij sloterdijk 2De scheidsrechter besloot de wedstrijd toch verder te laten spelen en pas na afloop te kijken hoe het precies zat.  Meerman: “ We hebben zelfs zijn Facebook er bij gepakt om aan de scheidsrechter te laten zien hoe hij er uit ziet. Die kwam tot de conclusie dat het inderdaad om dezelfde speler gaat. We gaan gelijk actie ondernemen en de KNVB op de hoogte stellen. Dit kan toch niet!”

Navraag leert ons dat De Weij gisteren (zaterdag) nog heeft meegedaan met een wedstrijd van het tweede van Ajax in de reserve hoofdklasse. Bij Ajax wilde men officieel niet reageren.