Slotminuut doet De Dijk opnieuw de das om

Voor De Dijk stond zaterdagmiddag een bezoek aan Genemuiden op het programma voor het duel met de plaatselijke sc. Het leek 0-0 te blijven, maar in de slotminuut was het toch raak voor de thuisploeg: 1-0.

Genemuiden startte de eerste helft goed en werd meermaals gevaarlijk via Kay Velda, zowel uit open spel als uit dode spel situaties. Hij schoot een keer naast, stond een keer buitenspel en stuitte diverse malen op doelman Nikiema. Na een halfuur was de grootste kans van de eerste helft voor De Dijk, maar de Amsterdammers zagen een schot op de paal belanden. De Dijk kwam beter in de wedstrijd en kon voor rust nog een paar keer gevaarlijk worden, onder andere via Glim. Maar na 45 minuten was het nog 0-0.

Na rust was Genemuiden weer de eerste ploeg die gevaarlijk werd, opnieuw via Velda. De bal leek er voor hem echter maar niet in te willen. Ook De Dijk kreeg weer een goede kans. Het was Banki die de bal maar net over het doel mikte. Naar mate de wedstrijd vorderde drong de ploeg van Kees Oostermeijer meer en meer aan. Een Amsterdamse treffer lag dan ook meer in de lijn der verwachting dan een goal van de thuisploeg. Toch was het de thuisploeg die nog wist te scoren. Een van richting veranderd schot van Jens Streutker belandde in het doel.

De Dijk zag de andere ploegen onderin, DETO en Buitenpost, echter ook verliezen. Daardoor staan alledrie de ploegen nog steeds op 5 punten. Van de drie heeft De Dijk het beste doelsaldo. Volgende week kan De Dijk een slag slaan als het Flevo Boys ontvangt. Die ploeg heeft tot nu toe 7 punten verzameld.

Opstelling De Dijk: Lassane Nikiema, Dennis Darnley, Brian Groothuesheidkamp, Daan Pruim, Marc Baardman; Feyo Glim, Victor Bakni, Hjelmar Oomes; Jordan de Jong, Mylan Polman, Hussam Dowaah