Slotoffensief komt voor Vlug & Vaardig te laat tegen Buiksloot

Bij het gedegradeerde Vlug & Vaardig wil het nog niet vlotten in de zaterdag vierde klasse B. De ploeg van Edwin van der Raad bezit een plek in de middenmoot na een doelpuntrijke nederlaag. In een knotsgekke wedstrijd op bezoek bij Buiksloot trokken de gasten aan het kortste eind: 5-4.

Direct na het beginsignaal nam Vlug & Vaardig het heft in handen en drukte Buiksloot terug op de eigen helft. In alle duels waren de gasten feller en door goed en consequent druk te zetten op de achterhoede werd de thuisploeg regelmatig tot veel en slordig balverlies gedwongen. Zo kwam de ploeg van Remco van Twiller sporadisch van de eigen helft af. Zelfs op de counter kon Buiksloot niet gevaarlijk worden door een overvloed aan onnodige lange ballen. De eerste mogelijkheid was logischerwijs dan ook voor Vlug & Vaardig maar met kunst-en-vliegwerk wist de Buiksloot-defensie Leroy Hardenberg van het scoren af te houden.

Na ruim twintig minuten liet Buiksloot voor het eerst iets zien toen Moamer Heerenveen alleen op doelman Daniël Pommeron af ging, maar oog-in-oog met de vijandelijke sluitpost besloot Heerenveen de bal breed te leggen waarna Martin van der Meer erger kon voorkomen. Met amper een half uur op de klok viel de verdiende openingstreffer voor Vlug & Vaardig. De vroeg ingevallen Regilio Wooding zette Hardenberg vrij voor Buiksloot-doelman Bowie van Wijk, die verbouwereerd de bal hard in de bovenhoek zag gaan: 0-1. Dit leek de ruststand te worden, maar vanuit het niets wist Buiksloot de gelijkmaker aan te tekenen. Nick Koch vond Sergay Gemin, die zijn vijfde treffer van het seizoen maakte.

20161008-buiksloot-vv-1

Direct na rust sloeg Buiksloot weer toe toen Heerenveen de combinatie aanging met Gemin, waarna Heerenveen de 2-1 binnen tikte. Lang mocht Buiksloot hier niet van genieten, want doordat de gastheren bij een kort genomen hoekschop niet op stonden te letten kon Vlug & Vaardig-verdediger Gert van Dijk vijf minuten na rust alweer gelijk maken: 2-2. Na een kwartier van vooral spanning en hard werken sloeg de thuisploeg binnen acht minuten tot drie keer toe ongenadig hard toe. Gemin scoorde op aangeven van Heerenveen de 3-2, twee minuten later was Heerenveen zelf de doelpuntenmaker na uitstekend voorbereidend werk van Karim Abay en weer vier minuten later besliste Abay met dank aan Khalil El Maghnaoui de wedstrijd: 5-2.

Toch gaf Vlug en Vaardig niet op en startte een waar slotoffensief waar zelfs nog de 5-3 uit voort kwam. Wederom slap verdedigen door Buiksloot zorgde ervoor dat routinier Wooding vrij binnen mocht tikken en de spanning weer een beetje terug bracht. Buiksloot verloor de concentratie en Vlug & Vaardig rook en vond bloed. Dit keer was het Gerben Bolten die totaal ongehinderd de 5-4 mocht aantekenen in de laatste minuut van de officiële speeltijd. De gelijkmaker zat er, ook in de blessuretijd, echter niet meer in voor de gasten.

Door de nederlaag staat Vlug & Vaardig nu op een achtste plaats, al elf punten achter de koplopers. Buiksloot blijft met een derde plaats in het spoor van de kemphanen Zaanlandia en De Meteoor, op drie punten achterstand. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag vierde klasse B.