Slotoffensief van Diemen komt te laat tegen LSVV

De bekerwedstrijd tegen tweedeklasser LSVV is voor Diemen in een 3-2 nederlaag geëindigd. De tweede klasser stond bijna de gehele wedstrijd ruim voor, maar de ploeg van Gerrie Breugem perste er nog een slotoffensief uit, waarin het twee keer scoorde.

In de zevende minuut opende de thuisploeg de score via Danny Havermans. De tweede goal was een uitstekende actie van de gevaarlijke Toine Merk. De rechtsbuiten speelde Karakurt en De Wild uit en schoof oog-in-oog met doelman Dave Moen de bal via binnenkant paal binnen. Diemen creëerde weinig kansen en de ervaren LSVV-verdedigers gaven weinig weg.

diemen-1

De tweede helft hadden de Diemenaren de wind tegen en werd het lastiger voetballen. Maar de ploeg van Ger Breugem speelde bij vlagen met prima positiespel onder de druk van de thuisploeg uit. Vijf minuten na rust zette Tim Emmerik de 3-0 op het scorebord voor de thuisploeg door een afvallende bal goed binnen te schieten. Het leek gedaan met de bekeraspiraties van Diemen. Beide ploegen hadden last van de wind en de bal ging vaak over de zijlijn.

Diemen zette nog een keer aan en de laatste tien minuten werden weer spannend. Giliano Eijken onderschepte een terugspeelbal, omspeelde de doelman en dribbelde de 3-1 over de doellijn. Twee minuten later leverde Gianno dos Passos met links een vlammend diagonaal schot af. De bal vloog via de binnenkant van de paal binnen.

diemen-4

Diemen ging één-op-één spelen en gaf dus ook ruimte weg. De rappe Toine Merk maakte gebruik van de ruimte en Eber Ackah trok aan de noodrem. Scheidsrechter Reingoud legde de bal op de stip, maar Moen redde de penalty van Merk knap. Diemen geloofde er nog steeds in en een aantal vrije trappen werden opportunistisch voor de goal gegooid, maar de bal viel niet goed. Zo bleef het bij 3-2 en is Diemen uitgeschakeld in de beker.

Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker.

Foto’s: Michel Bes