Home / Algemeen / Smalle selectie begint JOS op te breken

Smalle selectie begint JOS op te breken

In de zondag hoofdklasse heeft JOS Watergraafsmeer met maar liefst 4-1 het onderspit moeten delven tegen De Meern. Een ploeg die al sinds november niet meer gewonnen had. De Amsterdammers eindigde het duel met tien man omdat doelpuntenmaker Alex de Bruijne geblesseerd uit viel en Middelbeek al drie keer gewisseld had.

Tot aan de rust was er niets aan de hand voor de Amsterdammers. In een gelijk opgaande eerste helft kregen beide ploegen een goede kans om de score te openen. Voor De Meern kopte Gokhan Yassar niet raak en aan de andere kant kon Ian Refos niet met het hoofd scoren. Toch was het JOS dat vlak voor rust de leiding nam. Alex de Bruijne kopte tien minuten voor de pauze een corner van Maurice Renger binnen (0-1).

Toen alle spelers na rust klaar stonden om de wedstrijd te hervatten ontbrak scheidsrechter Aalders.  In het eerste bedrijf had hij waarschijnlijk een kuitblessure opgelopen want hij moest in de rust ruim een half uur behandeld worden. Middelbeek: “We hebben zeker een half uur gewacht. We wilden eerst verder met een van zijn assistenten, maar die waren niet bevoegd om te fluiten dus moesten we wachten. Gelukkig heeft hij de wedstrijd na een lange onderbreking prima af kunnen maken. Dat oponthoud heeft trouwens niets te maken met de ruime nederlaag.”

20160306_160734_7

Van veel meer invloed daarop was het uitvallen van Teddy Janssen. Middelbeek: “Teddy is heel belangrijk voor ons, maar een een knietje in zijn rug zorgde er voor dat hij niet meer verder kon. Zijn vervanger (Raynick Damasco, red) kende niet zijn gelukkigste wedstrijd. Bij drie van de vier tegengoals was hij betrokken.”

Tien minuten na rust kwam De Meern via Eddy Vorm op 1-1 en een kwartier voor tijd was het spits Yassar die er ook 2-1 van maakte. Middelbeek: “Na die goal moest ook Alex de Bruijne er nog uit met een enkelblessure. Ik kon toen niet meer wisselen dus moesten we met tien man verder.”

In het laatste kwartier scoorde De Meern nog twee mooie doelpunten. Redouan El Yakoubi krulde de bal in de verre kruising en invaller Dion Gerritsen volleerde de bal achter Dijkstra voor de 4-1 eindstand.

20160306_163246_3

Middelbeek: “Wij hebben gewoon een erg smalle selectie. Dat hebben we al vanaf het begin van het seizoen. Wij kunnen niets opvangen als er wat gebeurt zoals vandaag met Teddy Janssen. Daar hebben we nu eenmaal mee te maken. Volgende week zullen we van Nieuwerkerk moeten winnen want daarna krijgen we de grote drie (OFC, De Dijk en Westlandia).”

JOS Watergraafsmeer staat momenteel op de achtste plaats, maar de voorsprong op een plek in de nacompetitie (elfde plaats, SDO) bedraagt maar drie punten. Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag hoofdklasse.

Foto’s Ineke Hofland

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!