Smalle selectie en gebrek aan scorend vermogen breken DRC op

Met slechts vier punten uit de eerste negen wedstrijden staat promovendus DRC op de laatste plaats in de zondag vierde klasse E. Volgens trainer Ron Stoffels zijn de tegenvallende prestaties terug te halen op een gebrek aan scorend vermogen in de voorhoede en een smalle selectie, niet op het verschil in kwaliteit.

Afgelopen zondag kreeg doelman Ingmar Kuper tegen Buiksloot (1-2 nederlaag, red.) een rode kaart. Omdat er geen reservekeeper was, ging een spits op doel voor de rest van de wedstrijd. Komend weekend haalt Stoffels voor de wedstrijd tegen middenmoter IVV een vervanger uit het 35+-team van de Durgerdammers. “Zoals ik er elke week wel één of twee uit de 35+ of tweede elftal moet halen. Het is puzzelen.”

DRC kampt met een krappe selectie. Slechts vijftien man heeft de oefenmeester voor het eerste elftal. “En dan moeten ook twee spelers vaak werken op zondag. Het is nu even niet anders. Ik ben in Amsterdam-Noord aan het rondkijken naar spelers die momenteel geen club hebben en het niveau aankunnen. Misschien dat we nog versterkingen vinden.”

Bovendien valt het vertrek van topschutter Mitch van Ankeren naar Kadoelen de vierdeklasser zwaar. “Hij scoorde makkelijk, liep één op één en dat gat moet opgevuld worden. Daarnaast is ook Stefan Jongbloed (vijftien treffers) vertrokken. Nu missen we scorend vermogen. Elke wedstrijd krijgen we genoeg kansen, maar het ontbreekt aan stootkracht voorin en doelpunten. Dat is voor ons de nekkenbreker.”

Maar, ondanks de laatste plaats, is er weinig reden tot wanhoop voor Stoffels. “Dat zie je aan de uitslagen. Elke keer verliezen we met een klein verschil. Het is echt niet zo dat we wekelijks worden weggespeeld. Ja, laatst tegen Buitenveldert (5-1), maar dat beschouw ik als een incident. De doelstelling blijft handhaving, nog altijd realistisch. Voetballend kunnen we echt wel mee, we hebben alleen iets teveel pech.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!