Smeeing loodst Swift met hattrick langs CSW

Swift heeft op het eigen Olympiaplein de derde ronde van de districtsbeker gehaald. De zaterdag hoofdklasser maakte het zichzelf tegen eersteklasser CSW in de tweede helft nog onnodig moeilijk, maar het won uiteindelijk wel: 5-3.

De thuisploeg nam gelijk het heft in handen en drukte CSW terug. Het kwam het na tien minuten spelen dan ook verdiend en op fraaie wijze op voorsprong. Jordy de Groot legde goed terug op Jaap Smeeing en de aanvaller vond met een hard schot de kruising: 1-0. Swift behield vervolgens het initiatief. Max van Wakeren speelde een paar spelers van CSW knap uit maar kon met zijn rechterbeen te weinig kracht geven.

Het was in het eerste half uur eenrichtingsverkeer richting het doel van CSW. Het waren echter twee vrije trappen die voor de 2-0 en 3-0 zorgden. Dennis Dinkgreve deed dat op prachtige wijze via de onderkant van de lat en Max van Wakeren met een lage trap langs de goede kant van de paal. CSW kwam voor rust slechts eenmaal in de buurt van het vijandelijke doel. Een kopbal van Mike Cornelissen ging net naast.

In de tweede helft kwam CSW uit het niets terug in de wedstrijd. Nadat Syrano Morrison nog een kans voor Swift had laten liggen was het Mike Cornelissen die de bal feilloos binnen kopte. Swift leek toch even aangeslagen, want de ploeg van Bart Logchies werd iets slordiger. Het had geluk dat doelman Anthony van der Eerenbeemt redde op een inzet van Justin Blok en Cornelissen in de rebound het zijnet trof. Hierna leek Swift weer bij de les en ruim twintig minuten voor tijd tekende Smeeing met een droge knal voor zijn tweede van de middag en de 4-1.

De wedstrijd leek gespeeld, maar CSW deed drie minuten later toch weer wat terug. Oscar Leune zorgde er met een van richting veranderd schot voor dat het verschil weer twee treffers werd. CSW had weer hoop en de ploeg uit Wilnis had zelfs nog dichterbij kunnen komen. Invaller Guus Verhoef zag zijn inzet echter voorlangs gaan en even later kon de verdediging van Swift ternauwernood voorkomen dat Blok een voorzet van Cornelissen kon binnen tikken.

De Amsterdammers waren gewaarschuwd en tien minuten voor tijd was het wel raak. Een vrije trap viel voor de voeten van Cornelissen, die de bal keihard in de touwen schoot. Vijf minuten later kreeg CSW de ultieme kans op de gelijkmaker, maar Verhoef werd genoeg gehinderd en kreeg geen penalty. Smeeing vond het blijkbaar genoeg geweest. De aanvaller liet nog maar eens zijn klasse zien en tekende met een prachtig afstandsschot voor zijn hattrick en de 5-3 eindstand.

Smeeing was na afloop blij met zijn aandeel in de overwinning. “Het waren lekkere goals en ze waren alle drie vrij belangrijk. Ik vond de derde het mooist, die sprong er wel bovenuit.” De 27-jarige spits zag ook dat zijn ploeg in de tweede helft terug viel. “Het is jammer dat we het onszelf nog onnodig moeilijk maakten, maar we kregen de goals ook wel een beetje ongelukkig tegen. Gelukkig wonnen we uiteindelijk wel. Het is mooi dat we doorgaan want we willen ons weer plaatsen voor de KNVB beker. We hebben tegen Vitesse en Feyenoord gezien hoe mooi dat kan zijn.”

Kijk hier voor de overige uitslagen in de districtsbeker.

Archieffoto: Tom Poederbach