Jorg Smeets Ajax

Smeets (Ajax) kijkt uit naar nieuwe finale: “Er moet iets gebeuren”

Een nieuwe finale voor Ajax. Dat staat er komende week op het programma. De hoofdklasser uit Amsterdam moet komend weekeinde winnen van laagvlieger Bennekom. Bij een nederlaag zakt Ajax zeer waarschijnlijk onder de rode streep. Bennekom dat twaalfde staat passeert Ajax in elk geval.

“De echte wil om te winnen ontbrak wederom”, blikt Ajax-trainer Jorg Smeets terug op de 3-0 nederlaag. De oefenmeester van de Amsterdamse Hoofdklasser zag laagvlieger Nijkerk zaterdag uitlopen na een rode kaart van Lars Middelwijk. “Hij was tot twee keer toe te laat met het inzetten van een sliding”, vertelt Smeets over de rode kaart van Middelwijk. “Vooral de tweede sliding was niet slim, hij maakte de overtreding ter hoogte van de middenlijn.”

Door de nederlaag is Ajax, na de zege van vorige week, weer terug bij af. De Amsterdammers staan tiende. “Nijkerk heeft op basis van strijdlust terecht gewonnen. Het eerste kwartier begonnen we goed, maar daarna zakte het bij ons in.” Bij Ajax lijkt er sprake te zijn van een structureel probleem. “Er moet iets gebeuren. Het moet bij de jongens doordringen dat het niet alleen draait om de uitvoering, maar ook om de punten. Daarnaast mis ik de echte winnaarsmentaliteit. Dat laatste moet echt beter”, aldus Smeets.

Door de verliespartij van zaterdag is de concurrentie dichterbij gekomen. Ajax staat nu gevaarlijk dicht bij de rode streep. “We hebben individuele kwaliteit genoeg. Dat bleek ook tijdens het duel met Nijkerk, maar alleen dat is niet voldoende in de Hoofdklasse.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)