Home / Algemeen / Smeets overtuigd van zege Ajax op Spijkenisse

Smeets overtuigd van zege Ajax op Spijkenisse

Zaterdag Hoofdklasser Ajax is al sinds 5 november 2016 ongeslagen. Trainer Jorg Smeets verwacht dat zijn ploeg deze goede reeks ook komend weekend een vervolg kan geven wanneer nummer vier Spijkenisse op bezoek komt.

Voor Ajax kwam de sneeuwval van afgelopen weekend erg ongelegen. De huidige nummer had zaterdag graag aangetreden tegen Zwaluwen. “We waren in vorm en dan wil je natuurlijk graag voetballen. Toch kwam het ook niet heel slecht uit omdat een aantal spelers pijntjes hadden. We hebben van de week gelukkig een goede oefenwedstrijd afgewerkt tegen Magreb 90 (5-2 winst, red.) dus we zijn in ieder geval klaar voor zaterdag.”

Smeets ziet zijn ploeg stappen maken en verwacht dat zijn ploeg alleen maar beter wordt. “Je ziet een aantal automatismen terug in ons spel. We hebben natuurlijk ieder seizoen te maken met nieuwe spelers en dan is het in begin altijd even wennen. Ik denk dat we nu qua spel alleen maar vooruitgang zullen boeken.”

De uitwedstrijd in de eerste seizoenshelft werd door de Amsterdammers met 3-1 verloren. “Het was een gelijkwaardige wedstrijd waarbij het uiteindelijk de kant van Spijkenisse op viel. Spijkenisse is een goede ploeg dat ook graag aanvallend speelt. Ik vind het daarom één van de leukere tegenstanders in deze competitie. Naast voetballend vermogen hebben zij ook nog veel fysieke kracht.

Over de wedstrijd van zaterdag is de oefenmeester kort en duidelijk. “Wij gaan gewoon winnen. Ik weet niet hoe Spijkenisse de laatste tijd heeft gevoetbald, maar wij hebben sinds de uitwedstrijd in ieder geval een hele goede ontwikkeling doorgemaakt. Ik denk daarom dat wij de drie punten pakken.”

Bij winst doet de formatie van Smeets goede zaken en passeert het Spijkenisse op de ranglijst. Kijk hier voor het overige programma in de zaterdag hoofdklasse A.

Een samenvatting van de wedstrijd van de week en de reacties zijn aanstaande maandag op onze website te zien.

Foto’s: Rickysportphotography

Send this to a friend