Snelle tegendoelpunten na rust doen WVHEDW de das om

In de zaterdag Eerste klasse B heeft WVHEDW een pijnlijke 1-5 nederlaag geleden tegen DSO. De ploeg van Martin Steenvoorden stond na een redelijk goede eerste helft nog met 1-0 voor, maar binnen vijf minuten in de tweede helft keek WVHEDW tegen een 1-3 achterstand aan. Uiteindelijk liep de uitslag op naar 1-5 en moet WVHEDW de koppen bij elkaar gaan steken, aangezien volgend weekend de Amsterdamse derby tegen Swift op het programma staat.

Trainer Steenvoorden was na afloop vooral te spreken over tegenstander DSO. Steenvoorden: “Dit is wel een bovengemiddeld team in onze competitie. Het is geen reden dat je zo’n wedstrijd verliest, maar dat kan een keer gebeuren. Met name het eerste half uur was goed van onze kant, maar in het eerste kwartier was alles richting het doel ook raak. We zijn dit seizoen nog niet zo weggespeeld als vandaag de tweede helft.”

De start van de thuisploeg was ook zeker goed te noemen. Via linksbuiten Thomas Wollersheim werd WVHEDW keer op keer gevaarlijk en kreeg het een aantal goede mogelijkheden. Nadat Rob van Bunderen al bijna de eerste treffer voor zijn rekening nam, was het uiteindelijk Ruben Loeve die WVHEDW binnen tien minuten op voorsprong zette. Loeve kreeg de bal in zijn loop vanuit een ingooi van Wollersheim en met een schot van afstand wist hij DSO doelman Jeroen Heijdt te verrassen. Hierna leek Jesse Stroomberg de 2-0 te maken uit een voorzet van Wollersheim, maar de paal en doelman Heijdt stonden een tweede treffer in de weg. Na een minuut of dertig leek DSO zich beter in de wedstrijd te spelen en had het een antwoord op het spel van de gastheren. Veel verder dan wat schoten van afstand kwamen de bezoekers echter niet, waardoor beide teams met een 1-0 ruststand de kleedkamers opzochten. Enige smetje op die eerste helft was het uitvallen van Reinder Berfelo, die vijf minuten voor rust vervangen werd door Shunley Creton.

Foto John Beckman: Jesse Stroomberg (l) en Floris Dokkum in de achtervolging
1 JV
Foto Jan Vonk: WVHEDW had het eerste half uur de beste kansen

Een aantal toeschouwers zullen hun ogen hebben uitgekeken toen zij hun plek weer opzochten voor de tweede helft, want na 33 seconden lag de gelijkmaker achter WVHEDW doelman Martin Gregory. De doelman wist in eerste instantie nog te redden op een slecht verwerkte vrije trap van DSO, maar in de rebound was Houssain el Zeryouh er als de kippen bij om de 1-1 binnen te schieten. Vanaf dat moment was het de beurt aan Elliot Pattinama van DSO. Nog geen minuut later zorgde hij voor 1-2, nadat hij alleen voor doelman Martin af mocht gaan. Tussendoor had Stroomberg WVHEDW bijna op voorsprong gezet, maar Heijdt stopte de inzet van de aanvaller.

Foto Jan Vonk:
Foto Jan Vonk: Rob van Bunderen was dichtbij een treffer

In de daaropvolgende aanval wist Pattinama wel te scoren. Zijn afstandsschot vloog richting de rechterbovenhoek en het was voor Martin niet mogelijk om de 3-1 te voorkomen. Net voordat het eerste kwartier van die tweede helft verstreken was, werd het 4-1 door de derde treffer van Pattinama. Diezelfde Pattinama was ook verantwoordelijk voor de 5-1, waardoor hij in totaal vier van de vijf DSO treffers maakte. WVHEDW kwam in het restant van die tweede helft niet verder dan een aantal schoten van afstand, maar telkens was Heijdt alert om de bal uit het doel te houden. De laatste tien minuten speelde WVHEDW zelfs met tien man toen Creton, net als eerder Berfelo en Wollersheim, met een blessure uitviel. Ondanks het aanzetten van WVHEDW veranderde er niks meer aan de 5-1 eindstand.

Foto Jan Vonk: DSO keeper Heijdt is Van Bunderen en Wollersheim te vlug af
Foto John Beckman:
Foto John Beckman: Stijn Knigge wordt naar de grond gewerkt

Vijf desastreuze minuten in de tweede helft doen WVHEDW de das om en zorgen ervoor dat er met 5-1 verloren. Steenvoorden was ondanks de ruime uitslag niet geschrokken. “Van dit soort wedstrijden moeten we leren: van de fouten die we maken, maar we moeten ook het goede eerste half uur meenemen naar de volgende wedstrijden”, aldus Steenvoorden, die volgende week thuis tegen Swift een mooi moment vindt om weer de drie punten te pakken.