Soap FC Almere gaat door met aparte trainingen

Het houdt niet op met de soap bij FC Almere. De inmiddels terug aangestelde Maurice Ligeon trainde dinsdagavond met een groep van elf spelers, allemaal geen lid van de club, terwijl een veld daarnaast de voormalige selectie op het veld stond in eigen kleren. Zij hopen nog altijd op een oplossing.

Afgelopen zaterdag stond Ligeon al met twee spelers op het veld te trainen, terwijl de rest van de spelersgroep thuis zat en middels een open brief lieten weten te weigeren onder hem te spelen. Nu had de oefenmeester, die van de arbitragecommissie weer aan de slag moet kunnen, her en der een aantal spelers bij elkaar gehaald om een training te geven. Veel daarvan zijn geen lid van FC Almere. Eén speler werd zelfs tijdens de training van het veld gehaald vanwege een grote contributieachterstand elders. “Als ik aanwezig was geweest, had ik de training stop gezet. Dit zijn geen leden van ons”, vertelde Edward van der Weij, die de honneurs namens het bestuur waarneemt, tegen Omroep Flevoland. “We stellen geen faciliteiten aan niet-betalende spelers ter beschikking. Laat staan dat ze in onze tenues trainen.”

De oude selectie trainde onder Jimmy Simons zoals verwacht op een bijveld en in eigen kleren. “Dit is een hele rare situatie, zo hoort het niet”, zegt speler Ramon Kool tegen Omroep Flevoland. “Eigenlijk horen wij het eerste elftal te zijn en hij een leuke nieuwe club te hebben. Dan zou het goed zijn voor beiden.”

Ligeon wil nog altijd niet praten met buitenstaanders en het contact met FC Almere gaat ook via zijn advocaat. Bovendien kwam er geen reactie op de open brief van de spelersgroep. Kool: “Hij laat zo min mogelijk weten via zijn advocaat en dat is jammer. Wij hopen op een beetje haast in deze situatie.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)